Koncerti

23.08.2017.

Trio Sveti tradicionalno na Kalemegdanu
Trio Sveti tradicionalno na Kalemegdanu

Marko Đorđević, Vasil Hadžimanov & Branko Trijić

Njih kolege nazivaju muzičari muzičara. Zašto su toliko poštovani, proverite 24. avgusta u bašti Bitefartcafea na Kalemegdanu!
 
Marko Đorđević, Vasil Hadžimanov i Branko Trijić čine trio koji je pravi izraz poštovanja i ljubavi koji članovi ukazuju muzici, publici i jedan drugome. Trio Sveti je kreativna demokratija u kojoj su autorski zastupljeni svi članovi grupe. Njihov zajednički izraz je emotivno upečatljiv, spontan, virtuozan, unikatan. Dobra muzika ne poznaje granice. Ovaj trio to na najbolji način potvrđuje s obzirom na to da "trećina sastava" već dve decenije živi i gradi uspešnu svetsku karijeru hiljadama kilometara od rodnog Beograda. 
 
<div style="position:relative;height:0;padding-bottom:56.25%"><iframe src="https://www.youtube.com/embed/k-VQmWboXPQ?ecver=2" style="position:absolute;width:100%;height:100%;left:0" width="605" height="341" frameborder="0" allowfullscreen></iframe></div>
 
Marko Đorđević je predvodnik internacionalne grupe Sveti, stacioniran u Njujorku, a domaći džez auditorijum je imao priliku da se upozna sa njegovom muzikom na otvaranju Beogradskog džez festivala 2007. godine.
 
Vasil Hadžimanov je najprepoznatljiviji kao predvodnik VH banda, vodećeg fusion sastava na ovim prostorima. Školovao se na čuvenom Berklee-u, a tokom kratkog boravka u Njujorku sredinom devedesetih svirao je sa muzičarima kao što su Matt Garrison, Rodney Holmes, David Binney, Danny Sedownick, itd.
 
Branko Trijić učio je gitaru kod čuvenog Radomira Mihajlovića - Točka, a zatim otišao na usavršavanje u Holandiju, gde je diplomirao na Muzičkoj akademiji u Amsterdamu. Nastupao je sa Decom Loših Muzicara, Rambom Amadeusom, Vasil Hadžimanov bendom i drugima. 
Ostavi
komentar

Povezano