Koncerti

06.06.2017.

Spisak svih koncerata Bitefartcafea na Kalemegdanu ovog leta
Spisak svih koncerata Bitefartcafea na Kalemegdanu ovog leta

Note koje će obeležiti leto

Vredni ljudi koji stoje iza još jedne uspešne sezone kluba Bitefartcafe, ali i Musicology festivala, spremili su i bogatu letnju sezonu! Predstavljamo spisak koncerata koji će se održati na njihovoj letnjoj pozornici, na Kalemengdanu, odmah kod teniskih terena. Večeras se održava rasprodat koncert Massima Savića, a očekujemo da će ovaj spisak proširiti, iako je već dragocen. Neki od ovih koncerata dovoljan su razlog pomeranja planiranih odmora! 
 
 
Qzama Quartet / 14.jun
 
 
Quzama Quartet sačinjavaju vrsni muzičari Filip Bulatović na klaviru, Luka Ignjatović na saksofonu, Peđa Milutinović na bubnjevima i Pera Krstajić na basu.
 
Ova četvorka izvodiće svoje originalne kompozicije sa albuma Portrait in Black and White. Album su snimili pre dve godine, nakon čega su nastupali širom zemlje, a onda napravili pauzu zbog drugih muzičkih obaveza pojedinih članova. Njihovo prisustvo na jazz sceni osvežilo je i uticalo na jazz u Srbiji. Karakteristike njihove muzike su pevljive melodije uz snažam gruv i dosta nepravilnih ritmova.
 
 
 
Krcko And Lefty Beatzz w. Ivana Vukmirović / 22.jun
 
 
Bend Krcko & Lefty Beatzz je sastavljen zahvaljujući inspiraciji i želji Vladimira Kostadinovića da održi tradiciju hip hop, soul, funk i džez legendi. Njihov cilj je unapređenje mejnstrima i savremenog zvuka, ali pre svega pristup svim generacijama i svim ljubiteljima muzike. Njihovi aranžmani i autorske pesme su zasnovane na funk, R & B, hip-hop i jazz uticajima muzičara, kao što su: Herbie Hancock, Mike Clark, Miles Davis, Robert Glasper, Chris Dave, Jellowstone, Kings...
 
 
 
Bebel Gilberto / 29. Jun
 
 
Najveći hajp svakako izaziva pomen bossanova ikone Bebel Gilberto! Na Kalemegdan nam stiže sa svojim triom, a predstaviće nam svoj specifični, laidback stil.  Njen otac je legendarni João Gilberto, a majka joj je pevačica Miúcha. Pokupila je najbolje od oboje, a podjednako na nju utiču Brazil i rodni Njujork, pa pravi sintezu elektronike sa autentičnim brazilskim ritmovima koja je čini jednom od najprodavanijih brazilskih umetnika svih vremena. 
 
 
 
Marko Tolja & The  Swinging Bond / 13. Jul
 
 
 
Ovaj zgodni pevač svojim šarmom i glasom zaveo je region, a beograđanima zakazuje sastanak za sredinu jula. Ovaj riječanin bavi se popom koliko i džezom, odnosno svingom, a za deset godina karijere ima dva albuma. 
 
 
 
Keziah Jones / 27. Jul
 
 
Dame i gospodo, Keziah se vraća na "mesto zločina"! Demolirao je letnju pozornicu Bitefartcafea prošlog puta, a jedva čekamo da to uradi ponovo. Ovaj muzički revolucionar, poreklom iz Nigerije, svojom neobičnom tehnikom sviranja i mešanjem sirovog bluza i oštrog fanka, stvorio je žanr koji sam naziva blufunk. Specifičan je način na koji svira gitaru, jer to radi kao da su udaraljke. Važno je da je ritmično, odnosno afro. 
Ostavi
komentar

Povezano