Koncerti

01.03.2017.

Seun Kuti i originalni bend njegovog oca u Beogradu Seun Kuti
foto: PR photo
Seun Kuti i originalni bend njegovog oca u Beogradu

Musicology Barcaffè Sessions, 29. i 30. marta

Seun Kuti sin legendarnog Fele Kutija dolazi u Beograd sa originalnim bendom svog oca. Sean Kuti & Egypt 80 predstaviće se domaćoj publici 29. i 30. marta u okviru Musicology Barcaffè Sessions. Ovaj afrobeat spektakl održaće se u Bitefartcafeu.
 
Seun Kuti je najmlađi sin pionira afrobita. Sa 9 godina je izrazio želju da peva sa svojim ocem. Nedugo posle toga je počeo da nastupa sa Felom i njegovim bendom, sve do smrti oca 1997. godine. Seun je tada, u 14. godini, preuzeo ulogu frontmena benda Egypt 80. Nastavio je da prati politička i socijalna uverenja svog oca, ali je u muziku uneo puno sopstvenog uticaja, istražujući dubine različitih tradicija afričkih naroda, kako bi kroz muziku oslikao borbu stanovnika ovog kontinenta i njihovu kulturu.
 
Otprilike tri četvrtine sadašnje postave Egypt 80 čine muzičari koji su svirali sa Felom Kutijem i često bili hapšeni i uznemiravani zajedno sa osnivačem Afrobeat pokreta. 
 
Seun Kuti je držao koncerte po celom svetu i izdao 3 albuma do sada. Na nastupu u sklopu Musicology Barcaffè Sessions, predstaviće EP Struggle Sounds, za koji kaže da je odraz njegovog pravog političkog i društvenog ubeđenja.
 
Više nego ikada, ubeđeni smo u svoju misiju i smisao naše muzike. Odajem čast svakom revolucionaru koji je učinio ovo mogućim i pre nego što sam se rodio.
 
 
Promotivni kontigent karata po ceni od 1500 dinara u prodaji je na svim prodajnim mestima www.eventim.rs & www.ddtickets.rs.
Ostavi
komentar

Povezano