Koncerti

30.03.2017.

Seun Kuti & Egypt 80 napravili spektakl, večeras još jedan Seun Kuti
foto: BitefArtCafe
Seun Kuti & Egypt 80 napravili spektakl, večeras još jedan

Odlični koncert u okviru Musicology Barcaffè Sessions

Sean Kuti je sinoć sa bendom svog oca nastupio pred umornom beogradskom publikom, ali je malo nakon izlaska na scenu uspeo da ih razmrda. 
 
Kao deo koncertnog serijala Musicology Barcaffè Sessions, dokazao je da je pravi naslednik svog oca Fele Kutija, sa čijim bendom je nastupao i pre njegove smrti. Koncert je počeo očevom pesmom Follow, nakon čega su usledili African Soldier, Higher Consciousness, Last Revolutionary, Black Woman... Predstavljene su starije pesme, ali i sasvim nove sa izdanja Struggle Sounds
 
Već prva pesma koju je bend zasvirao podigla je goste sa stolica. Iako je izgledalo kao da je većina došla pravo sa posla, gotovo sirova energija brzo je preplavila klub i nakon što je bend pozvao na binu velikog Seuna Kutija, publika je ostatak koncerta provela na nogama plešući vreo afrički ples. 
 
Duh Afrike na binu Bitefartcafea doneo je Seun koji je predvodio čak trinaest muzičara. Beogradska publika odazvala se pozivu na bunt i revoluciju, i pridružila razgovoru o nekoj drugačijoj Africi od one o koju znamo. Posebno upečatljive su bile dve dame, prateći vokali koje su izvodile tradicionalne plesove u plemenskim kostimima.
  
Ne sumnjamo da Sean Kuti & Egypt 80 imaju snage za još jedan energičan koncert. Afrobit zvezda poziva sve ljubitelje dobre muzike da mu se pridruže i kaže da očekuje još bolji koncert na sad već poznatom terenu. Karte možete nabaviti u toku dana na prodajnim mestima eventim i ddtickets ili, ukoliko ih ostane, na samom ulazu na koncert.
 
2x2 karte sačuvane su za čitaoce MjuzNewsa.
Ukoliko želite svoje besplatne ulaznice, pošaljite nam mejl na pokloni@mjuznews.com.
Dobitnici će biti obavešteni do 15h!
Ostavi
komentar

Povezano