Koncerti

03.10.2018.

Schiller u Srbiju donosi audio-vizuelni koncertni spektakl
foto: Youtube screenshot
Schiller u Srbiju donosi audio-vizuelni koncertni spektakl

Vlasnik hita I Feel You ima da ponudi i više od toga

Schiller puni hale i arene širom sveta i ostavlja publiku bez daha, a ponovo će naredne godine obići svet. Ovoga puta dolazi i u Srbiju! 
 
„Mnogo lepih stvari sam čuo o vama, želim da bolje upoznam srpsku publiku i predstavim vam svoju muziku uživo!“
 
Kristofer je muzičar, kompozitor i producent, a za svoj muzički projektat je odabrao ime Schiller jer je u trenutku nastajanja čitap Zvono Fridriha Šilera.
 
U početku, Schiller je bio elektronski orijentisan duo sa elementima dens muzike, ali prvim albumom pokazao da muzika Kristofera fon Dajlena ide u drugom pravcu. Inspirisan je veličinama kao što su Tangerine Dream, Kraftwerk and Jean-Michel Jarre.
 
Schiller ima sedam zlatnih ploča, dva zlatna DVD-a, dve platinaste ploče, nagrađen je Echo nagradom, Opus nagradom za zvuk i imao je nekoliko nominacija za Grammy.
 
Mnogo je svetski poznatih muzičara sa kojima je sarađivao i koji za njegov rad imaju samo reči hvale. „Muzika koja vas pomera negde duboko“ rekao je Mike Oldfield o njegovim kompozicijama, vole ga i pijanista Lang Lang, ali i Sarah Brightman, September, Ana Torroja, Tarja Turunen, Despina Vandi, Anggun, Lenka, Nadia Ali... 
 
Schiller će u martu 2019. godine objaviti novi album Morgenstund koji već promoviše na Die Neue Arena turneji. Ova turneja, kao i njegova želja da upozna srpsku publiku, dovode ga i u Beograd!
 
Koncert će se održati 18.januara u Hali sportova!
Početna cena karata je 1600 dinara, preko Eventima.
 
Ostavi
komentar

Povezano