Koncerti

26.01.2016.

Sarajevski sastav Divanhana 1. marta na Kolarcu Divanhana
foto: Promo photo, official web site
Sarajevski sastav Divanhana 1. marta na Kolarcu

Sevdah u novom ruhu

Sve popularniji sarajevski sastav Divanhana koji izvodi sevdalinke ponovo će gostovati u Beogradu, ovoga puta u Dvorani Kolarčeve Zadužbine, 1. marta 2016

Ovim koncertom Divanhana  započinje evropsku turneju, kojim promovišu svoj novi album “Zukva”. Album je nedavno za exYu prostor objavio Multimedia Music, a za svetsko tržište ga objavljuje engleski ARC Music, najagilniji izavač etno muzike. Sa ovog izdanja već se rado slušaju pesme ”Oj Safete, Sajo, Sarajlijo”, “Da sam ptica”, “Ciganka sam mala” i druge poznate sevdalinke i pesme sa Balkana.

Tokom turneje u martu i aprilu Sarajlije će održati čak 15 koncerata u Evropi i obići neke od muzičkih metropola poput Beča, Ciriha, Frankfurta i Berlina. Publika će tokom turneje imati priliku da upozna novu, mladu pevačicu Naidu Čatić, koja se bendu priključila prošlog leta, dajući šarm i novu energiju na sceni.

Divanhana izvodi tradicionalnu muziku u novim aranžmanima koji su nastali uz uticaj jazz, pop i klasične muzike 20. veka. Namera benda je negovanje i prezentovanje ne samo urbane tradicionalne muzike Bosne i Hercegovine, već i tradicionalne muzike zemalja Balkana, sa posebnim i pažlijivim osvrtom na sevdalinku.

Ostavi
komentar