Koncerti

17.01.2014.

Samostalni Referenti obećavaju ludilo u DOB-u 25.1. Samostalni Referenti
foto: PR Photo
Samostalni Referenti obećavaju ludilo u DOB-u 25.1.

SKAkanje bez prestanka!

Kao što smo već pisali, najdugovečniji beogradski ska bend, Samostalni referenti, održaće koncert u DOB-u 25. januara, kojim slave osamnaestogodišnjicu svog postojanja i rada!

Iako su već dugo godina na sceni, svoj debitantski album „GreaTESTIS Hits“ su izbacili posle šesnaest godina sviranja i nekoliko stotina nastupa, a jedan od razloga za to su bili „neprikladnost“ i „nepogodnost“ tekstova, koji su politički i socijalno orijentisani...

Marko Nikolić, pevač i gitarista Referenata, u razgovoru za Dom omladine se priseća kako je bilo na početku: „Te davne 1996. bilo je više punk, hard core, heavy pa i ska muzike. Generalno, bilo je manje elektronike u muzici, a više sviranja. YouTube nije bio dominantan kanal za plasiranje muzike, već regularna izdanja, pa je samim tim bilo teže i doći do slušalaca. Bendovi su živeli kroz live nastupe, koje je, čini mi se, tada bilo lakše organizovati. Danas, muzika je više elektronska, puna matrica, tehnologija je postala dostupnija, pa skoro svako može da snimi dovoljno kvalitetan audio i video snimak, i da ga vrlo lako plasira do YouTube-a i ostalih, pre svega, elektronskih medija. Mislim da je to super, ali kad smo mi počinjali, sve to nam je bilo nedostupno i morali smo mnogo više truda da ulažemo da dopremo do ušiju slušalaca“.

Svoj zvuk Referenti nazivaju Belgrade Turbo Ska, a Marko je pojasnio: „Ovaj naziv označava pripadnost našem gradu, energiju koju reflektujemo na bini i ska muziku koju sviramo! Mislim da u te tri reči možemo snažno da kažemo ko su Referenti“.

Predstojeći koncet je zamišljen kao „Beogradski ska festival“, pa će pored Referenata nastupiti još dva sastava, mlade nade ska scene – Nek' svira ko 'oće i Skadrilla.

Besplatne propusnice za koncert će moći da se uzmu na ulazu u salu „Amerikana“ pred početak samog nastupa!

Za kraj, Nikolić poručuje: „Mi se baš pripremamo za ovaj koncert, pravimo drugačiji koncept nastupa i menjamo aranžmane pesama, tako da to sve bude još energičnije! U tom smislu, publika mora biti spremna na skakanje bez prestanka! Naravno, pored bendova koji su najavljeni, imaćemo i super goste iznenađenja, a vi se samo pojavite, pošto je ulaz džabe :)“!

Vidimo se!

Ostavi
komentar

Povezano