Koncerti

09.01.2013.

Samostalni Referenti - koncert povodom 17 godina rada Samostalni Referenti
foto: Samostalni Refernti PR Photo
Samostalni Referenti - koncert povodom 17 godina rada

Slavlje u krugu najvernijih fanova

Samostalni Referenti će 19. januara održati sada već tradicionalni koncert u Domu Omladine, koji će ove godine biti specijalan po tome što ovaj legendarni ska bend obeležava punih 17 godina rada.

Njihova karijera je interesantna i neobična i uprkos svemu veoma uspešna. Referenti su prvi put svoje pesme snimili u demo obliku još davne 1999. godine. Iako su se dopali čelnicima jedne od tada većih izdavačkih kuća, album se nije dogodio jer su njihovi tekstovi bili previše opasni i oštri. Naravno, oni su ovo odbijanje prihvatili kao kompliment a ne kao upozorenje. Samostalni Referenti se nisu podvrgli samocenzuri i postali samo "jedni od", naprotiv, oni nastavljaju da rade po svom, objavljuju pesme i video spotove i postaju sve popularniji. "Ne razumeju", "Rocksteady", "Ludilo", "Toreador" samo su neki od njihovih hitova.

U muzičkoj ilegali, na margini muzičke scene i podalje od velikih izdavačkih kuća i producenata, proveli su, više nego uspešno, skoro 16 godina! 2011. godine izbacuju svoj prvi studijski album "The GreaTESTIS Hits". Radili su ga 4 godine, snimali u studiu "Underground" a snimljena su i dva spota, za pesme "Život je san" i "Paradoks".

Imajući sve ovo u vidu, Samostalni Referenti imaju puno razloga za slavlje a to će i učiniti, zajedno sa svojom vernom publikom, 19. januara u DOB-u. Kao gosti na ovom koncertu, pojaviće se sastav "Ničim izazvan" koji verovatno znate po singlovima "O tebi", "San" i "Živeti u prošlosti".

Požurite sa kupovinom karata jer je broj ograničen na 250 a cena je 400 dinara.

Ostavi
komentar

Povezano