Koncerti

20.03.2013.

Sabaton večeras u DOB-u Sabaton
foto: Youtube screenshot
Sabaton večeras u DOB-u

Genijalni metal doživljaj koji ne treba propustiti

Sabaton, power – metal sastav iz Švedske nastupiće večeras, 20. marta, u Domu Omladine Beograd. Radi se o velikom i izuzetno značajnom bendu ovog žanra koji iza sebe ima karijeru dugu oko 15 godina, 6 studijskih albuma, nominaciju za Grammy i veliki broj singlova i EP-eva.

Iako su tačno pre godinu dana objavili da se bend razilazi, pevač Joakim Broden i basista Par Sundstrom, koji su ostali u bendu, veoma brzo su popunili upražnjena mesta u bendu i samo mesec dana kasnije nastavili sa radom. Sabatonu su se tada pridružili Chris Rorland (gitara), Thobbe Englund (gitara) i Robban Back (bubnjevi). I dalje su, doduše, u potrazi za novim klavijaturistom.

Trenutno su na koncertnoj turneji koja nosi naziv „Swedish Empire Tour“ i promovišu svoje aktuelno izdanje „Carolus Rex“.

Sabatonu ovo nije prvi put da nastupa u Beogradu i imamo puno razloga da večeras očekujemo odličan koncert. Karata ima još malo i možete ih kupiti po ceni od 2500 dinara. Koncert počinje u 20h u sali Amerikana a podrška momcima iz Švedske biće švajcarski folk metal sastav Eluveitie i heavy power metal bend iz Mađarske Wisdom.

Ostavi
komentar

Povezano