Koncerti

01.12.2014.

Prvi regionalni Red Bull Soundclash suočava Dubiozu i S.A.R.S. Red Bull Soundclash
foto: PR Photo
Prvi regionalni Red Bull Soundclash suočava Dubiozu i S.A.R.S.

2 benda – 2 stejdža – 1 šou

Krajem decembra u Areni u Zenici (BiH) održava se jedinstveni muzički spektakl pod nazivom Red Bull Soundclash na kojem će nastupiti Dubioza kolektiv i S.A.R.S.

Ovaj svojevrsni muzički okršaj je zakazan za 20. decembar sa početkom u 20h.

Red Bull Soundclash je originalni koncept živog nastupa u kojem se susreću dva benda različitih profila. Princip je: 2 benda – 2 stejdža – 1 šou. Dva benda se nalaze na dva stejdža na suprotnim krajevima dvorane, s publikom između. Pred njima je nekoliko rundi izazova u kojima trebaju da pokažu svoje umeće, kreativnost i sposobnost improvizacije. Sviraju svoje i pesme drugog benda, odgovaraju na teme koje im zadaju DJ i drugi bend, obrađuju klasične hitove, a sve to u različitim žanrovima – rege, rok, džez, fank, metal, ska... Naravno, reč je o duhovitom prijateljskom nadmetanju, a ne smrtno ozbiljnom takmičenju. Cilj je, pre svega, dobra zabava i spontana muzička saradnja.

Domaćin će biti poznati reper Frenkie, koji će bendove i publiku voditi kroz veče, a muzičku podlogu i zadatke bendovima davaće DJ Soul.

Prvi Red Bull Soundclash je održan 2006. godine u Holandiji i od tada se proširio na pet kontinenata i 17 zemalja. Korene vuče iz rege zvučnog sistema Jamajke i džez klubova Nju Orleansa. U Red Bull Soundclashu nastupala su velika imena svetske muzičke scene kao što su Erykah Badu, The Ting Tings, Snoop Dogg, The Roots, i mnogi drugi.

Karte su u prodaji na www.kupikartu.ba, a cena je 10 KM (600 dinara) do 10. decembra i 15 KM (900 dinara) od 10. decembra do dana dešavanja.

Ostavi
komentar