Koncerti

08.04.2013.

Predivna Mariza ponovo dolazi u Beograd Mariza
foto: PR Photo
Predivna Mariza ponovo dolazi u Beograd

Fado, melanholija, tuga i "saudade"...

Mariza dos Reis Nunes, poznatija samo kao Mariza, čuvena je fado pevačica koja je tokom svoje dosadašnje karijere prodala preko milion ploča širom sveta. U Beograd je dolazila nekoliko puta a kako sama kaže zavolela ga je toliko da često prijateljima širom sveta priča o njemu kao i o svojim izuzetno emotivnim susretima sa domaćom publikom koja je već navikla da u njenom glasu uživa barem jednom u dve do tri godine.

Mariza je kao veoma mlada počela da se bavi pevanjem istražujući razne žanrove od gospela preko jazz-a do soula. Fadom je počela da se bavi na nagovor svog oca koji je portugalac i zahvaljujući čijem poreklu je porodica i došla u Lisabon gde Mariza živi od svoje treće godine. Srećom, ona je poslušala ovaj savet, postavši jedna od najcenjenijih fado pevačica današnjice.

Debi je imala 1999. nodine nastupivši na koncertu održanom u čast preminule fado zvezde Amalije Rodrigez. Dve godine kasnije objavila je prvi album “Fado em Mim” koji je doživeo veliki uspeh.

U narednim godinama izbacila je još šest albuma od čega aktuelni “Fado Tradicional”, 2010. godine.

U Beogradu je poslednji put bila pre dve godine kada je pred prepunim Sava Centrom održala koncert koji će domaća publika dugo pamtiti, a svi oni koji vole najemotivniju muziku na svetu i Marizin čarobni glas moći će da je čuju 9. maja 2013. godine na istom mestu. Koncert počinje u 20h a karte će biti ostupne po cenama od 1690 do 3290 dinara. Koncert je u organizaciji Sky Music-a.

Ostavi
komentar

Povezano