Koncerti

16.05.2017.

Nouvelle Vague pod vedrim nebom
Nouvelle Vague pod vedrim nebom

Atrijum ispred Muzeja Jugoslavije

Sećate li se poslednjeg beogradskog koncerta Nouvelle Vague? Bio je to debakl zbog kojeg su i članovi benda morali da se izvinjavaju. Bilo je previše ljudi u prostoru koji takvom koncertu nije prilagođen. Zaista je bilo grozno, posebno kada se ima u vidu posebna konekcija koju članovi ovog sastava imaju sa Beogradom. 
 
Sigurni smo da će ovoga puta biti mnogo bolje. Čuveni francuski bosa-nova sastav Nouvelle Vague, u okviru svetske turneje na kojoj promoviše svoj novi album I Could Be Happy, nastupiće i u Beogradu u subotu 24.juna, u organizaciji mlade produkcijske kuće Muzička Cool Tura.
 
Za razliku od njihovih prethodnih koncerata, ovo će biti prvi put da Nouvelle Vague u Beogradu nastupa leti i to pod vedrim nebom, a lokacija na kojoj će biti održan koncert smatra se za jednu od najlepših koncertnih lokacija u glavnom gradu.
 
Atrijum ispred Muzeja Jugoslavije poznat je po predivnoj fontani na čijem centru se nalazi upravo koncertna bina okružena vodoskocima, pa bi u ovom slučaju svaka scenografija za koncert bila potpuno suvišna.
 
Okružen živopisnim ambijentom dedinjske šume, odnosno Hajd parka i autentičnim zdanjem Muzeja Jugoslavije, ovaj koncertni prostor oduševiće sve one koji nisu imali priliku da prisustvuju malobrojnim programima koji su se ovde dešavali pre nego što je ova lokacija nepravedno i potpuno neobjašnjivo zaboravljena.
 
 
Grupa Nouvelle Vague je od nastanka 2003. godine do danas objavila pet spektakularnih albuma na kojima su se Olivier Libaux i Marc Collin, idejni tvorci Novog talasa, pozabavili upravo pank, post-pank, novotalasnim i post-novotalasnim periodom. Po mnogima jedan od najinspirisanijih perioda rokenrol istorije ikada tako je zaplesao u novom – bossa nova ritmu.
 
Obojica smo muzičari i producenti u francuskoj muzičkoj industriji. 2002. godine Marc je došao na neobičnu ideju da obradimo legendarni hit Love Will Tear Us Apart. Uleteli smo u studio i pokušali to da snimimo najbrže što smo mogli. Potom smo album skockali za samo osam meseci, sve smo nazvali Nouvelle Vague... i to je cela priča!“
Olivier Libaux
 
Pesme poput  Just Can't Get Enough (Depeche Mode), In a Manner of Speaking (Tuxedomoon), Guns of Brixton (The Clash), This Is Not a Love Song (Public Image Ltd), Ever Fallen In Love (Buzzcocks), Too Drunk to Fuck (Dead Kennedys)... čine samo deo set liste planirane za beogradski nastup.
 
Jedan od ciljeva ovog koncerta jeste i da, u saradnji sa upravom Muzeja Jugoslavije, skrene pažnju javnosti na biser pejzažne arhitekture u prestonici nekadašnje Jugoslavije kako bi u njegovom punom sjaju podsetio Beograđane na njegove mnogobrojne prednosti i glamur kojim je nekada plenio.
 
Iz tog razloga će ovaj koncert biti uvršćen u zvanični program projekta Muzeja Jugoslavije pod nazivom Leto u Muzeju u okviru kojeg ćese u toku leta dešavati i mnogi drugi programi sa ciljem ponovne popularizacije ove lokacije.
 
Ostavi
komentar