Koncerti

05.10.2017.

Neverovatni multiinstrumentalista Bernhoft dolazi u Beograd
Neverovatni multiinstrumentalista Bernhoft dolazi u Beograd

Ostavio Elen Dedženeris bez teksta i oduvao publiku na Nobelovom koncertu, a sada dolazi u Srbiju

Norveški multi-instrumentalista, Bernhoft, 19. oktobra nastupa u Bitefartcafeu u sklopu Musicology Barcaffè Sessions.
 
Bernhoft je solo projekat multiinstrumentaliste i kompozitora Jarla Bernhofta. Ovaj čovek–bend je postao poznat po svojim složenim i fascinantnim živim nastupima.
Bernhoft je 2014. nominovan za Grammy nagradu za najbolji R&B album.  
 
Prepoznatljiv je po tome što samog sebe sempluje tokom sviranja i od jednog instrumenta, ali i svog glasa, pravi zvuk karakterističan za višečlane bendove. Jedan takav nastup u šou kod Ellen Degeneres voditeljku je, po sopstvenom priznanju, ostavio bez teksta. 
 
Bernhoft je rasprodao je nekoliko turneja koje su pobrale najbolje kritike kako u Norveškoj, tako i širom sveta.
 
"Posebno sam srećan kada dolazim prvi put u neku zemlju i jedva čekam da se predstavim Srbiji. Čuo sam da je to publika koja izuzetno voli muziku i ume u njoj da uživa, ali i da je u pitanju publika koju je teško preveriti i koja odmah prepozna neiskrenog umetnika. Izuzetno cenim to i siguran sam da ćemo se povezati."
 
Musicology Barcaffè Sessions poziva sve ljubitelje dobre muzika da se pridruže akciji “press play” (pritisni play), odnosno da isprate izvođače ovog muzičkog serijala i ako za njih ranije nisu čuli, tako što će otići na youtube, poslušati i, ukoliko im se izvođač dopadne, doći na koncert. Ovom akcijom, Musicology Barcaffè Sessions će, zajedno sa publikom, raditi na širenju vidika i raznolikosti muzičke ponude i koncertnoj kulturi, kako bi naša zemlja postala češća stanica na turnejama alternativnijih izvođača. Koncerte u sklopu ove akcije možete lako pronaći uz #pressplay na društvenim mrežama.
 
Nakon Bernhofta, u sklopu serijala će nastupiti jedna od najvećih jazz zvezda današnjice, Robert Glasper, koji je prvi put na turneji sa svojim triom i DJ Sundance-om. Oni stižu u Beograd 22 i 23. novembra, nakon čega će nastupaiti na i ljubljanskom izdanju Musicology Barcaffè Sessions, 24. novembra.
 
 
Ostavi
komentar

Povezano