Koncerti

25.11.2013.

Nenad Vasilić Kvartet u DOB-u 28.11. Dom Omladine Beograd
foto: PR Photo
Nenad Vasilić Kvartet u DOB-u 28.11.

Sinteza jazz-a i etno motiva Balkana

U četvtrtak, 28. novembra, u organizaciji Multikultivatora, Ring Ringa i DOB-a, kao i uz podršku Austrijskog kulturnog foruma u Beogradu, Nenad Vaslić Quartet će nastupiti u sali „Amerikana“, u Domu omladine Beograda.

Kako kaže ovaj umetnik, ljubav prema narodnoj muzici Balkana i inspirisanost istom igra veliku ulogu u njegovom stvaralaštvu, a sve ostalo je splet okolnosti, što je nekako i karakteristično za jazz. Kvartet iza sebe ima osam albuma (debitantski „Yugobassia“ je izašao 1998. godine), a poslednji, naziva „Seven“, koji upravo promovišu koncertima širom Srbije, je po mišljenju kritičara i publike jedan od najboljih!

Tokom karijere Vasilić je svirao sa brojnim muzičarima, ali najupečatljiviji trag na njegovo stvaralaštvo su ostavili Richie Beirach, Petar Ralchev, Martin Lubenov i Bojan Zulfikarpašić, jer Nenad objašnjava da svirati sa takvim ljudima je pravi poklon i iskustvo koje utiče na čoveka i inspiriše!

Pored Vasilića u DOB-u ćete slušati i Vladimira Karparova i Nenada Gajina na saksofonima, kao i Marka Živadinovića na harmonici.

Koncert počinje u 20 časova, a cena ulaznice je 400 dinara, koje možete nabaviti preko Eventim prodajne mreže.

 

Ostavi
komentar

Povezano