Koncerti

02.11.2017.

Nemojte propustiti Fujiya & Miyagi koncert večeras
foto: Youtube screenshot
Nemojte propustiti Fujiya & Miyagi koncert večeras

Cenjeni bend večeras u Elektropioniru

Veliki i značajan bend večeras je u Beogradu, jedan od najcenjenijih enegleskih sastava poslednjih decenija. Zovu se Fujiya & Miyagi, a prvi nastup u Beogradu imaće u Elektropioniru, u Cetinjskoj. 
 
 
Brajtonski sastav Fujiya & Miyagi svoju mešavinu krautrocka, "pametne elektronske muzike", hitičnog elektro-popa i post-punk disko zvuka pravi već petnaestak godina. Na početku - uglavnom za svoju dušu, ali posle fantastičnih recenzija NME-a i Pitchfork-a i za mnoge druge. Tu negde, u sinergiji hipnotičkih glasova, bitova, lupova, gitara, Korga, basa i bubnja, stvara se neko posebno mesto, u kojem iskaču povremeno i Can i Aphex Twin kao uzori, ali koje ima toplinu kao najlepše mesto u kojem ste proveli odmor o kojem posle pričate godinama. Ono što su DFA izdanja, tj. LCD Soundsystem uradili svojim albumima za elektronsku muziku osamdesetih, to su uradili Fujiya & Miyagi za sedamdesete i krautrock - vratili ih u žižu, ali sa dodatnim plesnim lejerom, preko kojeg su dodavali svoje tumačenje svega onog što je bitno u popularnoj muzici. 
 
U Beogradu Fujiya & Miyagi će promovisati svoj šesti studijski album, koji je objavljen u aprilu i koji spaja prethodno objavljena tri EP izdanja u jednu savršenu celinu. Jezgro benda su Stiv Luis (aka Fujiya) i Dejvid Best (aka Miyagi), uz koje na turneju ide ritam sekcija Mat Hejnsbi i Li Adams.
 
U današnjem svetu nema puno primera kao što su Fujiya & Miyagi, a njihova bogata, opčinjavajuća i ritmična zvučna kulisa ne dozvoljava da ostanete po strani, nezainteresovani za svet oko sebe.
 
 
Podrška na ovom koncertu je makedonski bend RIB. Započeli su kao SIZ, pa krajem 2014 godine uzeli aktuelno ime. Jane (gitara & truba), Ivica (Gitara i vokal) i Džano (bubanj) nas voze na jedno drugačije muzičko putovanje od onih na koji su nas vozili sa svojim prethodnim bendovima. Od Venice Beacha, preko suptilne atmosfere njujorških jazz klubova, pa sve do skopskih letargičnih vožnji biciklom. Sviraće nam najbolje od svoja dva albuma. 
 
 
Cena karte je 1200 dinara, a obratite pažnju na satnicu koja će se strogo poštovati zbog stanara Cetinjske koji su izdejstvovali da se programi klubova u toj ulici završavaju do 23h. 
 
 
Ostavi
komentar