Koncerti

02.09.2014.

Nastup grupe Eyot 27. septembra u UK Palilula Eyot
foto: Miodrag Ignjatović
Nastup grupe Eyot 27. septembra u UK Palilula

Ne propustite nastup niških džezera!

U subotu, 27. septembra, u Ustanovi kulture „Palilula“ nastupiće jazz kvartet iz Niša Eyot, gde ćemo biti u prilici da čujemo kako stare pesme, tako i numere sa poslednjeg albuma!

Eyot čine Dejan Ilijić (klavir), Slađan Milenović (gitara), Miloš Vojvodić (bubanj) i Marko Stojiljković (bas gitara), a kvartet je osnovan 2008. godine u Nišu. Momci su za ovo vreme postigli veoma velike uspehe – sva tri svoja izdanja izbacili su za strane, renomirane izdavačke kuće, pobednici su takmičenja „Midem Off“ u Kanu, dobili su sjajne kritike na prestižnom sajtu allaboutjazz. com, a njihova muzika se mogla čuti na radio stanicama kao što su BBC, Radio France, German National Radio i druge.

Brent Black, iz „Critical Jazz“-a je za ovaj sastav rekao: Ovaj bend bi mogao da rasturi američko tržište, ako mu se ukaže prilika... Kulturološki hladni rat Istoka i Zapada bi mogao biti završen, kada sjajni bendovi kao što je Eyot zauzmu scenu“.

Na predstojećem nastupu, kao što smo već rekli, bićete u prilici da čujete pesme sa prva dva albuma, kao i numere sa poslednjeg, koji nosi naziv „Similarity“, koji je svetlost dana ugledao 5. avgusta, u izdanju američke izdavačke kuće „Ninety and Nine Records“. Poslednji album je sniman u novembru prošle godine u studiju „J&J“ u Bristolu, a za produkciju je bio zadužen Jim Barr, član sastava Get the Blessing i Portishead.

Karte za predstojeći koncert možete nabaviti po ceni od 500 dinara (parter) i 600 dinara (balkon), koje možete kupiti putem prodajne mreže Eventim-a ili na blagajni UK „Palilula“.

Vidimo se!

 

Ostavi
komentar

Povezano