Koncerti

27.09.2013.

Muzika u službi borbe za osnovna ljudska prava Army Of Lovers na bini Mikser House-a
foto: PR Photo (FB)
Muzika u službi borbe za osnovna ljudska prava

Army Of Lovers sinoć u Mikseru

Mikser House je sinoć bilo mesto na kom se okupilo duplo više ljudi od broja koji ovaj prostor može da primi ali – niko se nije gurao niti bunio. Došle su sve gradske face ali – niko se nije mrštio niti pućio. Bilo je muškaraca u šarenim helankama i devojaka ošišanih na „nularicu“ ali – niko ni u koga nije buljio niti se čudio. Svi smo pevali i đuskali, okupljeni oko jedne ideje oko koje, da je sreće, niko nikada ne bi trebao da se okuplja niti da o njoj diskutuje...

Naravno, radi se dolazećem Prajdu koji će, nadamo se, po prvi put kako valja, održati sutra, u subotu 28. septembra u Beogradu. Tim povodom sinoć je u Mikseru domaću publiku pozdravio kultni sastav Army Of Lovers koji je pred onima koji su uspeli da dođu do propusnice simbolično izveo neke od svojih najvećih hitova počevši od „Crucified“ sa kojim su pompezno izašli na binu uz vriske i ovacije svih prisutnih. Njihov dolazak u Beograd deo je političke podrške gej zajednici istočne Evrope.

Pre čuvenog trija publiku je do usijanja doveo sastav Lollobrigida koji je neverovatno energičnom svirkom skrenuo pažnju i najprobirljivijih muzičkih sladokusaca. Kako i dolikuje  svoj deo svirke završili su hitom „Moj dečko je gej“ pozdravivši sve prisutne uz uzvike podrške i ohrabrenja.

I da zaključim, sinoćni događaj u Mikseru bio je lekcija iz civilizovanosti i nadam se početak ere nekog novog Beograda koji očigledno ima iz čega da se rodi.

Ostavi
komentar

Povezano