Koncerti

01.02.2019.

Musicology najavio nove koncerte
Musicology najavio nove koncerte

Richard Bona, Nik West, Manu Katche i Matija Dedić

Martovski nastavak sezone biće posvećen basistima, jer će u klubu Bitefartcafe nastupiti Richard Bona, a dve nedelje kasnije i neverovatna Nik West. U aprilu ćemo biti zavedeni performansom neočekivanog dvojca – bubnjara Manu Katche i pijaniste Matije Dedića, dok nas u junu očekuje pravi muzički fjužn spektakl, prvi put viđen i dugo očekivan na ovim prostorima, bend Snarky Puppy – koji će održati koncert između kalemegdanskih zidina. 
 
Richard Bona, basista je, pevač i kantautor poreklom iz Kameruna. Bona će, sa svojim bendom, održati čak dva koncerta u klubu Bitefartcafe, 10. i 12. marta. Ovenčan je najznačajnijim nagradama i priznanjima na internacionalnom nivou, a svirao je i snimao sa velikanima poput Majka Sterna, Džordža Bensona, Peta Metinija, Čake Kan, Stiva Geda, Džona Ledženda i mnogih drugih. U Beogradu će nastupiti sa svojim petočlanim bendom. 
 
Još jedan maestro na basu, američka fank diva, pevačica i štićenica legendarnog Prinsa, Nik West, nastupiće 26. marta, takođe u klubu Bitefartcafe. Eksplozivna pojava na bini nije dovoljna da opiše način na koji se Nik kreće, zadivljuje i šokira masu gde god da nastupi. Ona je pravi čarobnica na sceni, dok peva, pleše i slepuje po svojoj bas gitari, a takođe je specifična po „čiroki frizuri“ koja je, simbolično –  u obliku bas ključa. Uz biografiju koja uključuje rad sa Quincy Jones Produkcijom, Prinsom, Džonom Mejerom, Mejsi Grej, Dejvom Stjuartom iz Eurythmics i mnogim drugim, Nik West je mnogo više od samo još jednog lepog lica. 
 
Čuveni afričko-francuski šoumen, pop i rok muzičar, kompozitor i džezer Manu Katche nastupiće 14. aprila, u klubu BitefArtCafe. Karijeru je započeo kao bubnjar Petera Gabriela, nastavio sa Tracy Chapman, Joni Mitchell, Stingom, Dire Straits, dok je na ovim prostorima prvi put zasvirao u saradnji sa Džibonijem 2001. godine. Ovog aprila imaćete priliku da ga čujete u potpuno drugačijem izdanju rame uz rame sa jednim od najznačajnijih hrvatskih džez pijanista Matijom Dedićem. Okružen muzikom od rođenja, ovaj pijanista je pred beogradskom publikom nastupao u pratnji svog oca Arsena, pa je nakon njegove smrti sa majkom Gabi Novak izvodio očevu muziku. Naša publika ga već dobro poznaje, s obzirom na to da je priređivao i solističke koncerte i nastupao sa različitim umetnicima iz sfere džez, pop ili etno muzike. 
 
Ostavi
komentar

Povezano