Koncerti

16.04.2015.

MjuzNews intervju: Laka Laka
foto: PR Photo
MjuzNews intervju: Laka

Novosađani i Beograđani – spremite se!

Sarajevska muzička atrakcija Laka, koju čine Elvir i Mirela Laković, gostovaće ovog vikenda u Srbiji, prvo u Novom Sadu, 18. aprila, u sklopu Obojenog programa u klubu The Quarter, a potom u Beogradu, 19. aprila, gde će nastupiti na besplatnom koncertu u Mikser House-u. Mi smo imali priliku da proćaskamo sa najpozitivnijim izvođačem u regionu, a šta nam je Elvir rekao, pročitejte u nastavku...

Dobrodošli nazad, dugo vas nije bilo – u Beogradu već jeste nastupali, u Novom Sadu nikada – da li postoji neka vrsta treme? Ima li istine u onome da je negde publika zahtevnija, negde drugačija ili je energija svuda ista?

Treme ima uvijek i mislim da je to dobro jer ako nestane treme postaćemo ravnodušni prema ovom divnom poslu. Takođe, mislim da je nikada neće nestati, jer uvijek je neka nova energija na svakom drugom mjestu i uvijek iznova novo uživanje u izvođenju naših pjesama. Živjela trema!

Uvijek je drukčija energija od publike, a posebno kada dođu ljudi koji znaju pjesme i pjevaju sa nama, e tada nam se potajno javi svemir. Sve Mir.

Prošli put ste za naš portal rekli da danas pravite nove greške – je l' ih bilo u međuvremenu i da li ste od onih koji na greškama uče?

Mislim da su greške takođe znakovi progresa, znači pravimo nove greške da dođemo do cilja na drugi nacin. Mada postoje slučajevi kada su greške u stvari bile ispravne. Ispravite me ako griješim.

Vaša muzika je simbol za vedrinu, barem je naš utisak takav – kada osećate onu drugu vrstu emocija da li uopšte komponujete, je l' to završi negde u fioci ili pak toga (mračnijih stanja i emocija) uopšte nema?

Odlučio sam da ovaj život provedem u vedrini i da mračno stanje vidim vedrijim očima jer je ono uvijek uvod za vedrinu. Mislim da u našim pjesmama ima puno tuge, koja se sakriva izmedju sve te radosti koju ste naveli. Ali izvodimo tako razdragano pjesme da se doima tako.

Šta možemo očekivati od predstojćih nastupa – standardni Laka spektakl ili ima i nekih iznenađenja?

Ne znamo tačno ni mi, jer kad počne svirka i kada osjetimo publiku sve će nam se samo kazati . Uglavnom mi smo pripremljeni i navježbani. Mislio sam izvaditi zeca iz šešira, ali pojede mi ga lisica jutros...

Pravite li planove za budućnost? Ako je odgovor potvrdan, otkrijte nam neki...

Imamo  novu pjesmu i novu ideju za spot, pjesma me je iznenadila i opet se pitam odakle je došla. Mislim da će biti spremna prije ljeta...

Za kraj – koja je pesma koju ste rado slušali prošle godine, koja vam je obeležila 2014. (a da nije neka vaša)? Radujete li se nekom posebnom u ovoj godini, nevezano da li se radi o stranom ili domaćem izvođaču?

Ne sjećam se pravo da vam kažem, a uvijek se radujem grupi BON IVER.

 

Ostavi
komentar

Povezano