Koncerti

18.05.2018.

MjuzNews Intervju: Koop Oscar Orchestra
foto: Youtube screenshot
MjuzNews Intervju: Koop Oscar Orchestra

Pred nastup na Kalemegdanu

Druga sezona koncertnog serijala Musicology Barcaffè Sessions lagano ulazi u svoju završnicu. Poslednji izvođači su  švedska atrakcija Koop Oscar Orchestra (ex Koop) 24. juna, tek nedavno za 1. jul najavljena Angie Stone i Bokante - world music i džez super bend, 26. jula. 
 
 
Nekadašnji član proslavljenog elektro jazz dua Koop, Oscar Simonsson, ponovo stiže u Beograd i donosi stare i nove hitove sa svojim sastavom Koop Oscar Orchestra. Za čitaoce portala MjuzNews, odgovorio je na nekoliko pitanja: 
 
Vratili ste se na scenu pre oko tri godine sa Koop Oscar Orchestra. Kakva je to želja koja vam nije dozvolila da se udaljite od muzike?
 
Sviranje sa drugima. To mi je najviše nedostajalo. Takođe, sviranje za publiku, ali najviše samo to da budem u istoj prostoriji sa muzičarima. Zajedničko sviranje, pevanje ili samo pljeskanje u ritnu je izuzetno bitno za ljude. Čini da se osećamo dobro. Razmišljao sam o Avicii-ju mnogo i neka ga Bog čuva, ali mislim da bi njegova priča bila potpuno drugačija da je bio deo benda, deo ekipe. Tužno mi je što je umetnost postala samotnjački I usamljen posao, kada je sviranje sa drugim muzičarima najzdravija stvar za vašu dušu.
 
Kažu da se umetnost menja uz umetnika. Šta se promenilo u vašem pogledu na muziku kada je Koop Oscar Orchestra u pitanju?
 
Ja sam ista osoba kao kada sam pisao za Koop i moj talenat za muziku je identičan. Volim da mešam semplove sa akustičnim instrumentima isto kao i ranije, ali sam se možda malo više vratio švedskoj folk muzici, koja je bila dosta zastupljena na prvom Koop albumu.
 
Koliko uživate u sviranju sa sadašnjim bendom i imate li neku zanimljivu anegdotu sa nekog koncerta?
 
Kao što sam rekao, najviše mi je nedostajalo sviranje sa bendom, tako da je svirka sa ovim ljudima nešto fenomenalno! Desilo nam se nekoliko puta da smo izbili osigurače, ali i dalje smo nastavljali da sviramo jer imamo i akustične instrumente. Sjajno je kada ne moraš da se 100% oslanjaš na kompjuter i matrice. Dešava se da stvari pođu po zlu, ali to čini svaku noć drugačijom i živom. Svi muzičari iz mog benda su u nekom trenutku morali da se pretvaraju da sviraju preko plejbeka. Koliko je to bolesno? Kakvo ismevanje muzike kao umetnosti.
 
Da li biste mogli da nam kažete na čemu trenutno radite?
 
Trenutno završavam dve nove pesme. Nadam se da će biti gotove u septembru, ali svakako ćemo ih svirati uživo u Beogradu.
 
Da li se sećate svog prethodnog koncerta u Beogradu u klubu Bitefartcafe?
 
Prvi koncert u Beogradu nam je bio jedan od prvih ikada! Pre toga smo imali svirku iznenađenja na jednom festival u Rumuniji, a najbolji način da odatle dođemo do Stokholma je bilo da letimo preko Beograda. Tako da smo odlučili da sviramo i u Beogradu, kad smo već tu. Bilo je jako malo vremena za promociju, ali je Bitefartcafe bio krcat srećnim i nasmejanim ljudima. Nadam se da ću ih sve videti ponovo na Summer Stage-u.
 
U prilog tome da se Oscar zaista raduje Beogradu je i post koji je sa stranice benda napravio na eventu nadolazećeg koncerta.
 
 
Cena karte za donji deo kluba trenutno je 1000rsd, a za gornji 1500. Možete ih nabaviti preko eventim.rs i ddtickets.rs.
Ostavi
komentar

Povezano