Koncerti

02.12.2015.

MjuzNews intervju: Darko Rundek Darko Rundek
foto: PR photo
MjuzNews intervju: Darko Rundek

2. i 3. decembar, BitefArtCafe

Darko Rundek, jedan od najuticajnijih muzičara sa prostora bivše Jugoslavije,  večeras i sutra (2. i 3. decembar) nastupa u BitefArtCafe-u, a mi smo dobili priliku da čuenom kantautoru postavimo par pitanja pred dva beogradska nastupa. Darko nastupa sa Rundek Cargo Triom i promoviše trenutno aktuelni album "Mostovi". Karte za koncerte možete da kupite na blagajni BitefArtCafe-a i prodajnim mestima DD Tickets. Za više informacija pozovite 063594294.

INTERVJU:

MjuzNews: U četvrtak i sredu nastupate u kultnom BitefArtCafe-u, mestu koje je posvećeno selekciji najboljih muzičara. Imate priliku da nastupate na raznim mestima i pred različitim brojem ljudi konstantno, a nas zanima kada ste poslednji put nastupali u intimnoj atmosferi i za manje od 10 ljudi?

Darko Rundek: Nama najviše odgovaraju koncerti od 400-500 ljudi, to je taj savršen broj. Moraš biti pažljiv i obratiti se svakom čoveku. Nastupao sam sad za Novu godinu pred ženom i pred sinom, eto to je manje od dest ljudi, a u isto vreme i najlepši koncert.

MjuzNews: Ovih dana se širi vest o Vašoj saradnji sa bendom Ničim Izazvan na pesmi „Beskućnik“. Koliko često ste zadovoljni rezultatima ovakvih saradnji i koliko Vam teško pada da ponekad kažete „ne“?

Darko Rundek: Kada odlučim da uđem u neku saradnju, onda sam obično zadovoljan rezultatom. Nije bilo saradnji do sada koje su me razočarale, zaista. Pre nego što na nešto pristanem, dobro poslušam o čemu je reč i ukoliko mi se ne dopadne, nije mi problem da kažem ne.

MjuzNews: Važite za jednog od najuticajnijih kantautora sa prostora bivše Jugoslavije pa nam recite ko je to na Vas uticao kada ste imali 16 godina?

Darko Rundek: Kada sam ima 16 godina na mene su uticali Bob Dilan, Ket Stivens, Drago Mlinarec, Lu Rid, Bulat Okuđava... i još mnogi drugi ali to je ono što mi sada pada na pamet.

MjuzNews: Imate priliku da pozovete publiku na koncert jednom pesmom koja nije Vaša. Koja je to pesma?

Darko Rundek: To je svakako "Mi nismo sami" od grupe Film.

Ostavi
komentar

Povezano