Koncerti

31.08.2013.

Mikser House: Koncert Električnog orgazma 20. septembra Električni Orgazam
foto: Branislav Rašić
Mikser House: Koncert Električnog orgazma 20. septembra

Predgrupa Auf Wiedersehen

Električni orgazam, jedan od najznačajnih nju vejv i rok bendova beogradske scene, će 20. septembra u Mikser House-u izvesti najznačajnije numere iz svoje bogate karijere, koja broji 12 studijskih, 7 živih и3 kompilacijska albuma.

Koncert u Mikser House-u za Gileta neće biti samo sentimentalno putovanje kroz profesionalnu karijeru, već i kroz lična sećanja, jer je rano detinjstvo proveo u stanu nedaleko od Karađorđeve.

„Radujem se što će beogradski koncert posle dvogodišnje pauze biti upravo u Savamali. Za taj deo grada me vezuju drage uspomene“, rekao je Srđan Gojković.

Pre Električnog orgazma će nastupiti pobednici konkursa za mlade bendove Mikser festivala. Prvi album benda Auf Wiedersehen koji će uskoro izaći u izdanju Mascom-a, deo je saradnje između ove izdavačke kuće i kulturne organizacije Mikser koje zajedničkim snagama krče put novoj sceni koja će iznedriti beskompromisne muzičare poput Električnog orgazma i dati podstrek mladim autorima da se profesionalno bave muzikom i istraju u naporima da muzika bude njihov životni poziv.

Auf Wiedersehen je beogradski bend nastao 2010. godine. Zvuk benda, utemeljen na garažnom zvuku i obogaćen elektronskim uticajima, karakteriše se repetitivnim psihodeličnim rifovima i elektronskim bitovima koji njihovoj muzici daju plesni ali i dalje mračni karakter. Čvrsti ritmovi, analogne ritam mašine i sintisajzeri služe kao potpora masivnim bas deonicama, škripućoj gitari i procesuiranim glasovnim deonicama dajući bendu karakterističan zvuk.

Koncert se održava 20. septembra 2013, sa početkom u 21 čas. Karte u pretprodaji, po ceni od 600 dinara, mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Eventima.

Vidimo se!

 

Ostavi
komentar

Povezano