Koncerti

25.09.2014.

Meda Vuk i Sandokan večeras (25.9.) u Dangubi! Meda Vuk i Sandokan
foto: PR Photo
Meda Vuk i Sandokan večeras (25.9.) u Dangubi!

Dobitnici nagrade publike na ovogodišnjoj Gitarijadi večeras po prvi put drže solo koncert u Beogradu

Sastav Meda vuk i Sandokan večeras (četvrtak 25. septembar) sviraju u beogradskom klubu Danguba. Tim povodom smo malo proćaskali sa njima:

MjuzNews: Kao prvo, čestitke za uspehe na nedavno održanoj 48. Gitarijadi! Recite mi, koliko vam znače učestvovanja na festivalima i takmičenja i nagrade i priznanja?

Meda vuk i SandokanHvala na čestitkama. Mislim da su upravo ti festivali i demo takmičenja poslednji obrambeni bedemi r’n’r-a u Srbiji. Smatramo da je svakom bendu u interesu da izađe iz anonimnosti i da ga čuje veliki broj ljudi, a boljeg mesta za to nema od takmičenja i festivala. Mi smo svoj put počeli na BDFL-u 2013, koji nam je doneo učešće na najvećem festivalu u Srbiji - Beer festu a 2014. pobeđujemo na Zaječarskoj gitarijadi (nagrada publike). Nama su te svirke dosta značile a mislim da znače svakom bendu, pogotovo ako je demo.

MjuzNews: Koliko je teško baviti se rokonrolom na domaćoj sceni danas?

Meda vuk i Sandokan: Ako nešto voliš ništa nije teško a pogotovo rokenrol. A što se tiče plasiranja i neke medijske podrške, to je malo teže. U Srbiji fale mediji (čast izuzetcima) koji bi posvetili mesta bendovma koji su kvalitetni i čije vreme bi tek trebalo da dođe.

MjuzNews: Šta domaćoj sceni očajnički fali a čega ima na pretek?

Meda vuk i Sandokan: Pa definitivno fali medijski prostor rokenrol  bendovima kako demo tako i afirmisanim, a sa druge strane imamo prezasićenost lakim notama šund izvođača koji su okupirali taj medijski prostor.

MjuzNews: Večeras, 25. septembra ćemo vas slušati u Dangubi a načula sam da spremate trosatnu svirku! Šta da očekujemo?

Meda vuk i Sandokan: Da, u četvrtak 25. septembra se predstavljamo beogradskoj publici prvim solo nastupom u Beogradu. Predstavićemo se autorskim materijalom kao i coverima stranih i domaćih hitova. Svirka počinje u 22h trajaće 3 sata, pa ovim putem pozivam sve da dođu da se lepo zabavimo.

Ostavi
komentar

Povezano