Koncerti

06.11.2014.

Mark Lanegan Band u DOB-u 24. februara Mark Lanegan
foto: PR Photo
Mark Lanegan Band u DOB-u 24. februara

Koncertna promocija albuma „Phantom Radio“

Mark Lanegan i njegov bend su izbacili svoj novi album „Phantom Radio“, a legendarni muzičar nastavlja tradiciju, jer se opet vraća u Beograd, gde će promovisati svoje novo izdanje na koncertu u Domu omladine Beograda 24. februara!

Lanegan je i svoja prethodna dva albuma – „Blues Funeral“ i „Imitations“ – takođe promovisao u našim krajevima, a pored Beograda, Mark Lanegan Band će održati koncerte i u Kotoru, Skoplju i Zagrebu.

Novi album nosi naziv „Phantom Radio“, za čije stvaranje je Lanegan dobijao inspiraciju vozeći se ulicama Los Anđelesa, slušajući na radiju new wave osamdesetih, kraut rock i garage punk.

Markova karijera se proteže na tri decenije, a do sada je izbacio 9 solo albuma, kao i niz ploča sa svojim matičnim bendom Screaming Trees. Radio sa brojnim muzičarima svetske scene kao što su  Nirvana, Queens of the Stone Age, Greg Dulli (Twilight Singers i Gutter Twins), Isobel Campbell, Duke Garwood, Melissa Auf der Maur, Martina Topley Bird, Creature with the Atom Brain, Bomb the Bass, Soulsavers, Mad Season, Moby i drugi…

Podsećamo, koncerti Lanegana su bili uvek rasprodati, zato na vreme nabavite svoju kartu – možete ih kupiti po ceni od 1700 dinara na blagajni DOB-a, u kafeu „Šikarica“, kao i na svim prodajnim mestima Eventim-a i Gigs Tix-a.

 

 

 

Ostavi
komentar

Povezano