Koncerti

09.01.2013.

Mark Eitzel u DOB-u u nedelju 3. februara u 21h Mark Eitzel
foto: Odličan hrčak PR Photo
Mark Eitzel u DOB-u u nedelju 3. februara u 21h

Muzičar sa neverovatnom životnom pričom

Priča o Marku Eitzelu je neverovatna pa ćemo je pričati od početka iako se radi o čoveku koji iza sebe ima sjajnu karijeru i koji je verovatno dobro poznat široj publici.

Rođen je 1959. godine u Kaliforniji ali je prvih dvadeset godina proveo van Amerike. Živeo je na Tajvanu i u Engleskoj a tek 1979. se vratio u USA. Još kao tinejdžer je krenuo da se bavi muzikom a prvi žanr u kom se oprobao bio je punk. Kao i svi muzičari početnici bio je pun entuzijazma, osnivao je bendove u nekoliko navrata ali je tek sa American Music Club sastavom postigao uspeh.

AMC je formiran 1982. godine u San Francisku i funkcionisao je uspešno nastupajući i izdajući albume punih 12 godina. Mark je paralelno sa radom u AMC krenuo lagano da radi i na svojoj solo karijeri. Od 1994. AMC prestaje da radi i Mark se u potpunosti fokusira na solo rad. Od 1996. kad je izašao "60 Watt Silver Lining" do 2010. izbacio je ukupno deset izdanja zaključno sa "Brannan Street" iz 2010. Žanrovski se šetao od rocka preko jazza do elektra ali uvek u prepoznatljivom smooth, melanholic maniru.

2011. godine Mark je doživeo težak infarkt i jedva ostao živ nakon toga. Ovo iskustvo je naravno, uticalo značajno na njegov život i dalji rad ali unajpozitivnijem smislu te reči. Album "Don't be a stranger" iz 2012. godine predstavlja metaforično njegovu pobedu i povratak u život a dobio je sjajne kritike i smatra se jednim od najboljih Eitzelovih izdanja u protekloj deceniji. Do ovog albuma došlo je inače, spletom više nego neverovatnih okolnosti. Naime, Markov stari prijatelj je osvojio premiju na lotou a osvojeni novac je uložio u snimanje albuma! Ispostavilo se da Markov prijatelj osim što ima sreće ima i odličan talenat za biznis kad je u pitanju muzika - "Don't be a stranger" je dobio odlične kritike i naišao na izuzetan prijem kod publike. 

Beogradska publika će po treći put imati priliku da čuje i vidi ovog interesantnog umetnika u nedelju 3. februara kada će nastupiti u Domu Omladine u sali Amerikana. Gosti na koncertu će biti domaći sastav Stray Dogg a sve kreće u 21h.

Ulaznice u pretprodaji koštaju 1200 dinara a možete ih nabaviti na svim prodajnim mestima Eventima kao i u Šikarici (Skadarska 22) i prodavnici ploča Pinball Wizard Records (TC Eurocentar, Makedonska broj 30).

Vidimo se!

Ostavi
komentar

Povezano