Koncerti

21.08.2013.

Manu Chao i La Ventura 14.9. u Hali Sportova Manu Chao, Clandestino
foto: Album Cover detalj
Manu Chao i La Ventura 14.9. u Hali Sportova

Inteligentne poruke na svim jezicima sveta

Čuveni špansko/francuski muzičar i aktivista i miljenik domaće publike, Manu Chao, dolazi u Beograd u kom će, nakon 11 godina pauze, nastupiti 14. septembra u Hali Sportova na Novom Beogradu.

Manu je rođen 1961. godine u Parizu u koji su njegovi roditelji nešto ranije stigli bežeći iz Španije u kojoj je vladala Francova diktatura a pre svega iz razloga što je Manuov otac u Španiji bio osuđen na smrt. Odrastao je okružen umetnicima i intelektualcima, istomišljenicima i prijateljima svog oca a kako sam priznaje to okruženje je na njega ostavilo ogroman uticaj pod kojim su kasnije nastale mnoge njegove pesme. Interesantna porodična priča, multinacionalno okruženje, nimalo lake političko-socijalne okolnosti i blizina kolevke modernog alternativnog zvuka, Londona, uticali su na njegov zvuk u kom su isprepletani ska, punk, alternativni rock, reggae ali i latino i salsa. Manu svira gitaru, bas gitaru i klavijature i peva i to na francuskom, španskom, engleskom, italijanskom i portugalskom a često sve ove jezike, i još neke manje poznate, kombinuje u jednoj pesmi! Bez obzira kojim se jezikom služi, tekstovi njegovih pesama uvek govore o ljubavi, životu u emigraciji i getou i nose uglavnom levičarske poruke.

U Beograd Manu ovoga puta dolazi sa svojim bendom La Ventura koji pored njega čine gitarista Madjid Fahem, bubnjar Philippe Teboul i bas gitarista Gambeat. Bend je inicijalno nastao kao eksperiment ali je već nakon prvih nastupa bilo jasno da se radi o sastavu izuzetne energije i odličnog zvuka. Nastavili su sa radom i nastupima a tokom poslednjih nekoliko godina videlo ih je i čulo nekoliko stotina hiljada ljudi širom sveta. Na koncertu u Hali Pionir La Ventura će svirati najveće hitove Manu Chaoa ali neke nove pesme koje do sada nisu objavljivane.

Ulaznice za ovaj koncert su u prodaji po ceni od 2500 dinara preko GigsTix prodajnog sistema i u Corner Shopovima. Koncert počinje u 21h.

Ostavi
komentar

Povezano