Koncerti

28.10.2013.

Londonski sastav Da Lata po prvi put u Beogradu 7.11. Da Lata
foto: BitefArtCafe PR Photo
Londonski sastav Da Lata po prvi put u Beogradu 7.11.

Londonska senzacija, sastav Da Lata, nastupiće po prvi put pred beogradskom publikom u BitefArtCafe-u u četvrtak, 7. novembra.

Veliki povratak na scenu nakon deset godina i svetska koncertna premijera novog albuma "Fabiola" koji je izašao pre svega par dana, 21. oktobra, desiće se baš u Beogradu!

Na čelu sa Britancima Chrisom Franckom and Patrickom Forgeom, Da Lata se vraća u žižu muzičkih dešavanja, ojačana fantastičnim muzičarima iz Brazila, SAD, Kanade, Britanije i Afrike. Iako se muzika Da Late u osnovi oslanja na fuziju afro- brazilskog zvuka, inspiraciju pronalaze upravo u vrevi Londona gde se različite kulture svakodnevno sudaraju i prepliću.

Pred nastup u Beogradu uspeli smo da dobijemo ekskluzivni intervju sa jednim od osnivača benda, Chrisom Franckom koji nam je objasnio kako funkcioniše bend u kom sviraju muzičari sa svih strana sveta i šta možemo očekivati od njihovog prvog nastupa u Beogradu.

Karte u pretprodaji koštaju 1500 dinara a možete ih kupiti u klubu BitefArtCafe.

Karte su podeljene, dobitnici su:

1. Jovan S.

2. Aleksandar A.

3. Bojana K.

Svi dobitnici su mailom obavešteni o načinu i mestu preuzimanja karata.

MjuzNews: Da Lata je bend koji okuplja muzičare iz čitavog sveta: Brazila, Britanije, Kanade, Amerike, Senegala... Kako se uklapaju svi ti različiti uticaji i da li dolazi do „sudaranja“?

Chris FranckUticaji bi se mogli „sudariti“ da upravo ta saradnja nije nešto što daje smisao našoj muzici. Jaka veza sa svim muzičarima koji gostuju na albumu, uspostavljena je i pre nego što im je predloženo da učestvuju na projektu. Ja sam, kao muzičar i producent gradio odnos sa njima kroz moj rad već duže vreme. Kada snimaš ploču na kojoj gostuje mnogo muzičara, važno je da pesme uradiš tako da zvuče prirodno a tu je od velike pomoći ako odnos sa gostima postoji od ranije. Ne postoji grad na svetu koji se može pohvaliti takvom kulturnom raznovrsnošću kao što je to London i ma koliko ovaj album predstavljao razne uticaje iz celog sveta, on takođe predstavlja i London.

MjuzNews: Vaš novi, dugo očekivani album je upravo izašao. Da li ste zadovoljni prijemom i reakcijama?

Chris FranckPonekad je obeshrabljujuće i pilično strašno pustiti svoj rad „u svet“ kad album izađe i to je nešto sa čim svi umetnici moraju da se nose. Za sada, reakcije na album „Fabiola“ su sjajne! Imamo punu podršku mnogih veoma značajnih radio DJ-eva u Londonu, Parizu, Nemačkoj i širom Evrope. Recenzije su takođe prilično pozitivne. Ne mogu reći ništa drugo do da smo veoma zadovoljni i srećni.

MjuzNews: Da Lata je velik bend sa postavom iz različitih zemalja. Da li je to ponekad problem – kad je organizacija u pitanju? 

Chris FranckDa, organizacija je često zahtevna. Bez interneta, uz pomoć kog komuniciramo danas, bilo bi još teže i komplikovanije... možda čak i nemoguće. Međutim, danas mi fajlove možemo gotovo momentalno poslati sa jedne tačke sveta na drugu. To je fantastično i neophodno kada snimate ploču kao što je „Fabiola“.

MjuzNews: Uskoro ćete nastupiti u Srbiji. Kakva su vaša očekivanja?

Chris FranckIako će ovo biti prvi put da Da Lata nastupa u Srbiji, mnogi od nas su već posetli Srbiju vezano za druge muzičke projekte. Ja sam bio sa Smoke City a naš perkusionista Carl Smith je, recimo, gostovao sa sastavom Stomp. Putovanja su jedna od najlepših stvari koje podrazumeva posao muzičara. Ja sam se prelepo proveo u Srbiji. Ljudi su bili veoma gostoprimivi i činili su sve kako bi moje iskustvo bilo sjajno. Svi se radujemo povratku u Srbiju. Ovo će, inače, biti prvi nastup benda u inostranstvu od kako je izašao novi album što ovaj koncert dodatno čini posebnim.

MjuzNews: Kako biste, u nekoliko reči najavili ovaj koncert – šta publika može očekivati?  

Chris FranckVerujem da je ovo trenutno najbolja Da Lata postava koju smo ikada imali. Muzičari su fantastični a energija među nama veoma snažna. Sviraćemo uglavnom pesme sa novog albuma ali ćemo takođe izvesti i Da Lata „klasike“. Počastvovani smo što u bendu, na mestu glavnog vokala, imamo talentovanu pevačicu Jandira Silvu koja je sjajna na nastupima a takođe mi je drago što u Beograd  dolazimo u punom, sedmočlanom, sastavu. Biće to super groovy / funky / brazilian zvuk sa londoskim senzibilitetom.

Ostavi
komentar

Povezano