Koncerti

21.01.2019.

Legendarna Borghesia sprema koncert u Beogradu
foto: Youtube screenshot
Legendarna Borghesia sprema koncert u Beogradu

Mračni slovenački pop uživo

Borghesia je elektronski bend iz Slovenije osnovan u Ljubljani 1982. Prvi snimci su bili pod uticajem novog talasa, elektro-popa, diska i EBM-a. Novi album, posebno je zanimljiv zbog angažovanosti, iako nas je ovaj bend na to i navikao, a biće predstavljen i uživo u Beogradu. 
 
Poruka im je opet nedvosmislena - "Protiv kapitulacije umjetnosti, znatiželje, jednakosti, solidarnosti, šaljivosti, raznolikosti, iznenađenja, suosjećanja, neusklađenosti, spontanosti, civilnog društva, utopija, sumnji, snova, slobode, strasti, empatije, pobune i kritičke misli.
 
Četiri godine nakon zapaženog povratničkog albuma And Man Created God, Aldo Ivančić i Dario Seraval snimili su album Proti kapitulaciji, inspirisani poezijom Srečka Kosovela (1904. – 1926.), jednog od najznačajnijih slovenskih pesnika 20. veka.
 
Legendarni slovenački projekat sada je sedmočlani bend, a održaće koncert 15. februara od 21h u Elektropioniru. U Beograd stižu sa novim studijskim albumom, ali neće izostati ni dark-rock biseri zahvaljujući kojima je ovaj slovenački bend postao deo muzičke lektire. 
 
Ulaznice koštaju 1.200 dinara u pretprodaji. 
 
Ostavi
komentar

Povezano