Koncerti

06.01.2015.

Kultni sastav Spain (LA) 23. februara u DOB-u Spain
foto: Dom Omladine PR Photo
Kultni sastav Spain (LA) 23. februara u DOB-u

Jedan od ključnih Amerikana bendova prvi put u Beogradu

Spain su kultni sastav iz Los Anđelesa, koji je zajedno sa Uncle Tupelo i Jayhawks, sredinom devedesetih ključno doprineo stvaranju danas popularnog  „Americana“ podžanra. Grupu predvodi svojim i tihim glasom i lirskim basom Josh Haden, sin nedavno preminulog legendarnog džez basiste Charlie Hadena, ne tako davno gosta Beogradskog džez festivala. Kao jedan od najcenjenijih Amerikana bendova, ovi vrhunski umetnici dolaze po prvi put u Beograd da predstave svoj najnoviji album „Sargent Place“.

Grupa ima čast da može da se predstavi kao jedan od sastava čiji album je definisao jedan stil za sledeće decenije – njihov debi „The Blue Moods Of Spain“ iz 1995. godine smatra se klasikom žanra. Osnovna osobina zvuka koji je proslavio Spain jeste naglašeno tiha muzika i elegična atmosfera u kojoj iz pesme u pesmu prigušene emocije sve jače dolaze u prvi plan. Treperenje žica i ljudskog glasa, mnogo melodija i nežnosti, obuzimaju slušaoca dok potpuno ne utone u ovaj jedinstven poetski svet.

Emotivni trans grupe Spain očekuje nas u Domu omladine Beograda u ponedeljak 23. februara, u okviru mini-Amerikana festivala u kome imamo priliku da vidimo još i Marka Lanegana 24. februara.

Ostavi
komentar

Povezano