Koncerti

06.03.2014.

Koncert "Đelem, đelem" u Sava Centru na svetski dan Roma, 8. aprila Cigani Ivanovići
foto: PR Photo
Koncert "Đelem, đelem" u Sava Centru na svetski dan Roma, 8. aprila

Nastupaju Cigani Ivanovići, Ođila i Amaro Del

Povodom Svetskog dana Roma, 8. aprila, u Sava Centru će biti održan događaj „Đelem, đelem“, na kom će nastupiti jedan od napoznatijih bendova i živih legendi ruske ciganske muzike „Cigani Ivanovići“ (Les Tziganes Ivanovitch), uz koje će kao zvezde sa naših prostora nastupiti i „Ođila“ i „Amaro Del“.

„Cigani Ivanovići“ potiču iz Beograda ali još od kraja šezdesetih godina žive u Parizu, gde nastupaju u brojnim kabareima i restoranima svirajući ruske i ciganske pesme. Prvu ploču „Me Sem Rom“ objavljuju 1971. i od tada nastavljaju da daju novu svežinu tradicionalnoj muzici i stiču svetsku slavu. Posle 30 godina ponovo će svirati u Beogradu.

„Ođila“ je bend nastao je 1983. godine koji izvodi širom sveta prepoznatljivu, rusku cigansku muziku oslanjajući se na tradiciju teatra Romen iz Moskve i muziku iz filmova „Cigani lete u nebo“, „Moja slatka umiljata zver“ i dr. Posle dugodišnje pauze „Ođila“ se na muzičku scenu vratila 2007. godine.

„Amaro Del“ je osnovan 1988. godine u Beogradu i od samog početka se opredelio za skupljanje i izvođenje tradicionalne muzike romskih grupa iz raznih krajeva Evrope i sveta. Sarađuje sa brojim etnomuzikolozima, a neki od članova su odlazilii na teren kako bi snimali Rome dok izvode svoju tradicionalnu muziku. Ansambl izvodi muziku Roma iz Mađarske, Rumunije, Srbije, Rusije, Poljske, Indije.

Ulaznice za koncert u prodaji su na blagajni Sava centra, kao i na svim prodajnim mestima Eventima.

Ostavi
komentar