Koncerti

13.07.2016.

Koncert Bojane Nikolić i Srpskih glasova u Beogradu Bojana Nikolić i Srpski glasovi
foto: PR photo
Koncert Bojane Nikolić i Srpskih glasova u Beogradu

Čuvaju našu tradicionalnu kulturu

Bojana Nikolić i ''Srpski glasovi'' održaće koncert u petak, 15. jula, u okviru Manakovog kulturnog leta. Koncert počinje u 20:30 časova u Manakovoj kući u Bogradu, ulica Gavrila Principa 5.

Bojana je 2013-te godine osnovala grupu „Srpski glasovi“, koju čine njene najbolje učenice. One će izvesti neke od najstarijih tradicionalnih pesama i stilova pevanja sa ovih područja.

Etnomuzikolog Bojana Nikolić se od svoje četrnaeste godine profesionalno bavi pevanjem. Učestvovala je na preko dvestotinepedeset koncerata u zemlji i inostranstvu. Sarađivala je sa narodnim orkestarom Radio televizije Srbije pod upravom Ljubiše Pavkovića i Vlade Panovića, grupama Sanja Ilić i ''Balkanika'', ''Hazari'', ''Biber'', ''Carski drum'' i brojnim drugim muzičarima koji interpretiraju muziku Balkana.

Na programu će biti numere iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije i Bugarske. Publika će moći da čuje pesme ''na bas'', ''na glas'', ''kantalice'', groktalice'', ''potresalice'', ''nabrajalice'' i druge karakteristične vokalne oblike, od kojih se neki nalaze na Nacionalnoj listi nematerijalnog kulturnog nasleđa Srbije i listi UNESCO-a. Ulaz na koncert će biti besplatan

Ostavi
komentar

Povezano