Koncerti

11.07.2013.

Keziah Jones večeras (26.7.) na letnjoj sceni Bitefa Keziah Jones
foto: BitefArtCafe PR Photo
Keziah Jones večeras (26.7.) na letnjoj sceni Bitefa

Kralj "blufunka" održao obećanje

Kralj funka, bluesa i soula i autor bozanstvenih hitova kao: "Rhythm is love", "Beautiful Emilie" i "Million Miles From Home", Keziah Jones, dolazi u Beograd po drugi put!

Mnogi se sećaju neverovatnog nastupa Mr. Jonesa iz 2008. godine na Kalemegdanu kada je obećao da će se sigurno vratiti u naš grad. Ovoga puta, Keziah će nastupiti na letnjoj sceni BitefArtCafea, u petak, 26. jula. U Beograd dolazi sa svojim semi - akustičnim sastavom a publika od ovog nastupa može očekivati pravi klupski spektakl.

Keziah je poreklom iz Nigerije pa odatle u njegovoj muzici (koju je inače sam prozvao "blufunk" kao mashup bluesa i funka) ima i elemenata nigerijske Yoruba muzike. Poznat je po spečifičnoj gitarskoj tehnici sličnoj onome što se kod bas gitarista zove "slapping".

Do sada je izdao šest studijskih albuma od čega jedan Best of. Poslednje i trenutno još uvek aktuelno izdanje izbacio je pre 5 godina, 2008. pod nazivom "Nigerian Wood".

Novi album je uveliko u izradi a precizan datum izlaska biće poznat u oktobru ove godine. Kako saznajemo iz vesti sa njegovog zvaničnog sajta, novo izdanje će nositi naziv "Captain Rugged" i biće prvi njegov konceptualni album inspirisan pričom o njegovom alter-ego junaku iz trećeg sveta i njegovim mračnim avanturama u urbanoj džungli Laosa. Album će pratiti i novela na 128 strana. Zvuči genijalno te jedva čekamo oktobar i dalje informacije. Do tada, vežbajte pesme sa prvih pet albuma i vidimo se 26. jula na Bifet Summer Stage-u.

Ostavi
komentar