Koncerti

21.07.2017.

Keziah Jones, miljenik beogradske publike sledećeg četvrtka na Kalemegdanu
foto: Youtube screenshot
Keziah Jones, miljenik beogradske publike sledećeg četvrtka na Kalemegdanu

Biće to njegovo četvrto gostovanje ovde

Nigerijska blufank legenda i miljenik srpske publike ponovo svira na Kalemegdanu 27. jula! 
 
 
Gitaru sviram kao udaraljke. To je bluz. To je fank. Ritmično. Afro.
 
Harizmatični pevač i gitarista poreklom iz Nigerije, Keziah Jones (pravo ime mu je Olufemi Sanyaolu), se ovog leta vraća u Beograd, kao što je i obećao. On će 27. jula nastupiti u letnjem klubu Bitefartcafe, koji se nalazi kod teniskih terena na Kalemegdanu.
 
Ovog puta, Keziah dolazi u pratnji novog sastava, ali očekujemo bar podjednako dobar provod vredan pamćenja i prepričavanja kao što su to bila prethodna tri!
 
Svojom neobičnom tehnikom sviranja, pevač, tekstopisac, kompozitor i gitarista, stvorio je unikatni stil i žanr, koji sam naziva “blufunk”. Osim ogromnog talenta i godina prakse, Jones se izdvaja i zbog nemerljivog šarma kojim pleni kada je na pozornici. 
 
Keziah kao svoje uzore navodi Felu Kutija, Majlsa Dejvisa i Džimija Hendriksa, a neretko su kritičari govorili da je mešavina upravo tih izvođača. 
 
 
Keziah Jones je vodio boemski način života. "Lose all time, love your mind, free your soul!" su reči njegove pesme Free Your Soul, koja opisuje njegov način života i razmišljanja. Za njega je gitara bila sasvim dovoljna da obiđe ceo svet i predstavi sebe.
Kako on ističe: "Morao sam da nađem izlaz iz svega, i muzika je bila to!
 
Prisustvo njegovom koncertu je imperativ za muzičare i ljubitelje muzike i, kao što su neki već komentarisali, lektira je za ovo leto.
Karte su u prodaji na svim prodajnim mestima eventim i ddtickets, kao i online.
Ostavi
komentar