Koncerti

20.11.2018.

Keziah Jones krajem meseca ponovo u Beogradu
foto: Youtube screenshot
Keziah Jones krajem meseca ponovo u Beogradu

Nova dva koncerta u Bitefartcafeu

“Sprska publika je intenzivna, otvorena i spremna da ide tamo gde je muzika vodi. Zato volim da sviram u Beogradu!“ 
 
Keziah Jones voli Beograd verovatno koliko i beogradska publika njega! Nastupi nigerijske blufank legende u srpskoj prestonici prepričavaju se, pa ne iznenađuje što je nakon najavljenog koncerta najavljen još jedan! 
 
Harizmatični pevač i gitarista, Keziah Jones, nastupiće u sklopu Musicology Barcaffe Sessions, 28. i 30. novembra, u klubu Bitefartcafe. On ovoga puta dolazi u pratnji novog sastava i najavljuje album koji bi trebalo uskoro da izađe u prodaju. 
 
Keziah je poznat i po neuobičajenom stilu sviranja gitare. Svojom izuzetno izraženom ritmikom i pokretima ponekad podseća na sviranje udaraljki ili na slep tehniku koju koriste basisti.
 
Ta tehnika sviranja, ali i njegovi tekstovi, kompozicije koje pravi i svira, podvodi pod stil koji je sam nazvao bluefunk. Blufank je mešavina bluz melodije i oštrih ritmova fanka, kao i elemenata joruba muzike. 
 
Beogradska publika imaće priliku da čuje svetske hitove kao što su Rhythm is love, Million miles from home i My kind of girl, ali su njegova izvođenja uživo ono što čini pravu poslasticu i najbolju garanciju za fanki afrožur.
  
Njegovi uzori su Fela Kuti, Miles Davis i Jimi Hendrix, međutim, njegova muzika donosi potpuno novi momentat u afrobeat i mešavinom afričkih ritmova sa fankom i bluzom dobija unikatni momenat i neverovatan drajv koji tera na ples. 
 
U narednim danima na portalu MjuzNews očekujte intervju sa ovim muzičarem, a ulaznice za koncert su u prodaji preko eventim i ddtickets prodajnih mreža!
 
 
Ostavi
komentar

Povezano