Koncerti

25.09.2014.

KC Grad: odlični koncerti u petak i subotu Ana Ćurčin i Dukat
foto: Marija Strajnić
KC Grad: odlični koncerti u petak i subotu

Ana Ćurčin & Dukat i Lemolo

U Kulturnom centru „Grad“ jesenja koncertna sezona više nego obećava, jer će nam se predstaviti domaće i inostrane sjajne muzičke zvezde – a ni vikend pred nama neće biti izuzetak!

U petak, 26. septembra, nastupiće Ana Ćurčin i Dukat (Stray Dogg), kojima ovo nije prvi put da nastupaju u „Gradu“, jer su u aprilu ove godine priredili koncert za pamćenje! Od aprila se svašta izdešavalo u njihovim karijerama – Ana uveliko radi na svom debitantskom albumu, a letos je imala seriju koncerata u Istri, dok Dukat sa svojim bendom takođe radi na numerama za novi album (treći po redu), koji će izaći u toku sledeće godine, a ovog leta i on je poprilično bio koncertno aktivan – EXIT, drugi Americana Night Festival, SeaRock, kao i koncerti širom naše zemlje!

Njih dvoje čine fantastičan duo, koji svojim melodijama, vokalima i energijom nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Na predstojećem koncertu čućete neke od novih autorskih pesama, ali i minimalističke akustične obrade hitova koje u originalu izvode Elton John, Portishead, Elliot Smith, Neil Young i drugi...

U subotu, 27. septembra, nastupiće dream POP duo koji nam dolazi iz Sijetla Lemolo, koga čine Maegan Grandall (vokal, klavijature, gitara) i Kendra Cox (bubnjevi, sintisajzer). Devojke su osnovale sastav 2009. godine, a ime istog potiče od imena jezera Lemolo, na kome su se upoznale dok su vozile kajak.

Njihova muzika predstavlja fuziju nežnih vokala, minimalističkih aranžmana i korišćenja „tremolo“ efekta na klavijaturama i gitari, a do sada su izbacile jedan album pod nazivom „The Kaleidoscope“, koji je u Americi imao dosta uspeha. Ovo im je prvi put da sviraju u Evropi, a pored naše zemlje, na svojoj turneji posetiće i Slovačku, Mađarsku, Sloveniju, Hrvatsku i Makedoniju.

Koncert Ane i Dukata počinje u 21 čas, dok Lemolo dan kasnije nastupaju od 22 časa. Cena ulaznice je 300 dinara.

Vidimo se!

Ostavi
komentar

Povezano