Koncerti

30.09.2013.

Kaliopi: Koncert u Sava Centru 10. novembra Kaliopi
foto: Danco Stefkov
Kaliopi: Koncert u Sava Centru 10. novembra

U okviru regionalne turneje "Melem"

Kaliopi je dama koja se može pohvaliti najneobičnijim i ujedno jednim od najmoćnijih vokala na domaćoj sceni. Rođena je u Kičevu u Makedoniji ali kada je njena karijera sa bendom, nazvanim po njenom imenu, konačno započela, postala je poznata i ominjena širom bivše Jugoslavije i regiona. Dva sjajna albuma izbacili su tokom dve uspešne godine (1986. “Kaliopi” and 1987. “Rođeni”) a hit sa drugog izdanja, “Bato” ostaće upamćen kao jedna od najmoćnijih POP numera sa naših prostora ikada. Neočekivano, Kaliopi se nakon albuma “Rođeni” seli u Švajcarsku gde ju je zatekao i raspad Jugoslavije a bend je, nakon dužeg odsustva sa scene, definitivno prestao da postoji.

Na ogromnu radost publike, Kaliopi se 1996. godine vratila na scenu kao solista i od tada je izbacila šest albuma od čega aktuelni, “Melem” 2013. Regionalna turneja koja nosi naziv ovog izdanja upravo je u toku i obuhvatiće i nastup u Beogradu zakazan za 10. novembar u velikoj dvorani Sava Centra.

Ulaznice, po ceni od 1700, 1900 i 2100 dinara mogu se nabaviti na blagajni Sava Centra, kao i na svim Eventim prodajnim mestima.

Interesantno je daKaliopi „Melem“ smatra krunom svoje dosadašnje karijere koju je pre gotovo 30 godina započela pesmom „Rođeni“, autora Romea Grilla, koji potpisuje kompletno autorstvo i produkciju i najnovijeg albuma „Melem“.

Ostavi
komentar