Koncerti

04.12.2023.

Jurij Revič u Beogradskoj filharmoniji
foto: Matthieu Colin
Jurij Revič u Beogradskoj filharmoniji

Sreda, 13. decembar

Povodom Svetskog dana violine, a u okviru ciklusa "Jovan Kolundžija predstavlja", ustanova kulture Gvarnerijus predstavlja nastup austrijskog violiniste i kompozitora, Jurija Reviča, miljenika beogradske publike.

Koncert će se održati u sredu 13. decembra u sali Beogradske filharmonije, a karte možete da kupite na biletarnici Beogradske filharmonije za 600 RSD

Dobitnik nagrade EHO klasik, violinista svetske slave, nastupiće uz klavirsku saradnju Ukija Ovaskainena, a za beogradsku publiku izvešće najleša dela Betovena, Paganinija, Bartoka, Pjacole, Tartinija, Mocarta, Maskanjija, Sarasatea, kao i svoje autorske kompozicije. 

Rođen u muzičkoj porodici violinista, Jurij je počeo da svira violinu sa 5 godina. Sa 18 godina imao je svoj debi u Karnegi holu zajedno sa Danijelom Trifonovim, a potom je debitovao u Milanskoj skali sa Koncertom za violinu Čajkovskog. 
 
 
 
 
Osim što izvodi mnoga dela koja su mu posvetila kompozitori poput Johane Doderer i Bendžamina Rota, Jurij je strastveni kompozitor. Njegove kompozicije premijerno su izvedene na Svetskoj nedelji svemira 2021. i Svetskom sajmu u Dubaiju 2021. godine. Godine 2023. njegov album sa muzikom Ševalijea Sent Džordža našao se na soundtreku Netfliks serije Bridžerton.
 
Od 2016. do 2022. Jurij je svirao na Stradivarijusu iz 1709. godine a trenutno svira na Gvarneriju.
Ostavi
komentar

Povezano