Koncerti

10.11.2013.

Intervju sa Vlajkom iz Nevernih beba Neverne Bebe
foto: Nemanja Sofronić
Intervju sa Vlajkom iz Nevernih beba

"U Areni ćemo ispisati najlepše stranice dosadašnje istorije benda"

Pre desetak dana kultni domaći rok sastav Neverne bebe objavio je vest o koncertu koji je zakazan za subotu, 28. decembar u Kombank Areni. Ova informacija jednako je obradovala publiku, medije i njihove kolege muzičare a dok čekamo ovaj, naznačajniji do sada, susret sa njima slušamo njihove najveće hitove, uvežbavamo tekstove a malo smo i razgovarali sa basistom benda Vladanom Đurđevićem Vlajkom koji je inače, što verni fanovi dobro znaju, rođeni brat Milana Đurđevića. Njih dvojica su činili prvu postavu benda davne 1993. godine kada su krenuli sa radom a malo kasnije im se pridružio i Ranđa čime je formirana čuvena trojka, okosnica ovog sjajnog benda, jednog od najboljih koji je domaća rok scena ikada imala.

MjuzNews: Publika je sa ogromnom radošću dočekala vest o vašem koncertu u Areni. Postavlja se samo jedno pitanje – zašto ste čekali ovako dugo?

Vlajko: Čekali smo onoliko koliko smo mislili da treba i, nadam se, dočekali pravi trenutak. To što se pogodilo da ovaj koncert pravimo u godini proslave jubileja 20 godina benda samo je dokaz naše istrajnosti, mukotrpnog rada i želje da sačuvamo kvalitet u muzici koji negujemo od prvog dana. Posle prošlog CD-a "Iza oblaka" procenili smo da je Sava Centar pravi prostor za nas i nismo pogrešili. Sada, posle albuma "Praštam" jednoglasni smo u odluci da je Kombank Arena mesto na kome će bend ispisati najlepše stranice dosadašnje istorije.

MjuzNews: U moru loše muzike i priča da samo super – komercijalno ima prolaz, vi opstajete već punih 20 godina. U čemu je tajna?

Vlajko: Tajna je u tome sto smo ostali dosledni prvobitnoj ideji koju smo vremenom samo nadograđivali. A ideja je da se muzikom bavimo na ozbiljan i profesionalan način, da uvek zvučimo besprekorno i svetski kao i da u medijima budemo samo onda kada imamo nešto novo da kažemo vezano isključivo za naš rad. Naravno, tu su i profesionalan pristup ovom poslu, emocije i energija koje dajemo na svakom odsviranom koncertu, velika posvećenost bendu, kao i ljubav koja nam je najjača pokretačka snaga i koja nas je održala svo ovo vreme.

MjuzNews: Koliko je bilo teško ostati sve ove godine, u toj meri dosledan svom zvuku kao što je to slučaj sa vama? Da li ste ikada bili pred iskušenjem?

Vlajko: Bilo je iskušenja, uzimajući u obzir kroz šta smo sve prošli i u kakvoj smo zemlji i okolostima živeli. Međutim, mi smo sve prepreke i teškoće na našem putu savlađivali zbog neverovatne želje da od Nevernih beba napravimo ono što one i jesu danas. Put od klubova u kojima smo svirali na početku karijere do najvećih koncertnih prostora i trgova sada je nešto na sta sam najviše ponosan. To je ona satisfakcija za sve ove godine i doslednost koja je toliko bitna za našu karijeru. Ponosni smo takođe na našu publiku koja nam je uvek bila verna i koja je enormno porasla tokom godina. To znači da su nas razumeli i davali vetar u leđa da istrajemo u toj našoj priči.

MjuzNews: Ako se osvrnete na proteklih 20 godina, koji momenat vaše karijere biste ocenili kao najznačajniji od svih?

Vlajko: Bilo ih je mnogo i nijedan ne mogu izdvojiti kao najznačajniji... To su, pre svih, dva rasprodata Sava Centra 2007. godine, izbor pesme "Dvoje" za hit decenije, gostovanje našim dečačkim idolima iz grupe Toto na Tašu 2006. godine, neverovatan uspeh pesme "Kuća za spas'' i euforija koju ta pesma izaziva na koncertima... Ima još mnogo toga, lepih i značajnih trenutaka... zaista ih je bilo baš dosta.

MjuzNews: Kako ćete se pripremati za Arenu i kako biste u par reči najavili taj koncert?

Vlajko: Mi se već uveliko pripremamo jer smo sa probama počeli sredinom oktobra. Izbor repertoara je kompletan presek benda iz svih perioda i sa svih albuma. Vežbamo neke pesme u novim aranžmanima, usklađujemo video produkciju sa njima, trudimo se da u zvuk ubacimo što više modernih tehnologija, lupove itd., a da zvuk ostane čvrst, prezentan i karakterističan za Neverne bebe live. Ono što mogu da obećam je da će svako ko u subotu 28. decembra 2013. godine dođe na naš koncert u Kombank Areni uzivati u svakom trenutku, u svakoj pesmi i, na kraju, izaći potpuno srećan i pun pozitivne energije koju ćemo - u to sam ubeđen - preneti na publiku a sve će ostati zabeleženo na našem prvom DVD izdanju u karijeri. 

Ostavi
komentar