Koncerti

21.03.2014.

Intervju sa Milutinom Jovančićem iz Block Outa Milutin Jovančić Mita
foto: Marko Ristić/ www.nocturnemagazine.net
Intervju sa Milutinom Jovančićem iz Block Outa

U susret koncertu 22. marta u Blue Moonu

Kultni beogradski sastav Block Out, obradivaće brojne fanove koncertom koji spremaju za subotu 22. mart u klubu Blue Moon.

Tim povodom smo porazgovarali sa frontmenom benda Milutinom Jovančićem Mitom:

MjuzNews: Da li se sećaš prve probe, osećaja, ideje i ambicija sa kojima si na tu probu otišao?

Mita: Prvu probu sam imao u petom osnovne, ali verovatno ne misliš na to. Prva proba Block Outa se desila na Dorćolu u podrumu mog druga sa Akademije, Joce Gligorijevića. Sastajali smo se tamo da bismo se družili i svirali muziku koju volimo, bez nekih velikih ambicija...

MjuzNews: Za koje muzičare/bendove bi rekao da su najviše uticali na vas na početku?

Mita: Sad bih mogao da ti nabrajam muzičare i bendove koje smo slušali u to vreme, to opet ne bi značilo da je bilo ko od njih imao presudan uticaj na nas. Na kraju krajeva, mi se nismo okupili kao fanovi nekog određenog benda, čak ni određenog muzičkog pravca, verovatno su nas zato i različiti ljudi kao po pravilu poredili sa različitim bendovima.

MjuzNews: Kako je publika reagovala na vas budući da ste (barem meni koja sam vas otkrila tamo negde 96-97.) zvučali kao ni jedan drugi bend?

Mita: Mislim da su nas prvo zavolele kolege muzičari. Niko od njih nam nije predvideo neku blistavu karijeru, tvrdeći da za takvu muziku nema publike u Srbiji, ali su nam svi odavali priznanje za ono što radimo... Nismo se trudili da po svaku cenu budemo drugačiji, publiku smo sticali strpljenjem, bez agresivnog samoreklamiranja, to je možda duži i teži put, ali svakako iskreniji i trajniji, te ideje se ne odričem ni dan-danas.

MjuzNews: Kako se danas sećaš „londonskog“ perioda?

Mita: Veliko i značajno iskustvo i za bend i za mene lično. Sećam ga se kroz niz neverovatnih anegdota koje često i rado prepričavam i koje zaslužuju da u nekom trenutku budu stavljene na papir. Uopšte, sama ideja da odemo tamo u vreme kad ovde već kreće rat, sa ove distance izgleda nestvarno. Kada sam napuštao London imao sam sličnu emociju kao kada sam odlazio iz Beograda.

MjuzNews: Šta misliš da je najbolje što ste ikada snimili?

Mita: Ovih dana ulazimo u studio i nastavljamo sa snimanjem albuma, pa bi možda najbolje bilo da me to pitaš za nekih pola godine...

MjuzNews: Kako ocenjuješ stanje na domaćoj sceni u ovom trenutku? Da li vidiš da se stvaraju okolnosti za pokretanje nekog novog talasa?

Mita: Talas je tu, uvek je tu... Nažalost, ne postoji dovoljno organizovana muzička scena koja bi ga osnažila i učinila vidljivim. To da su mediji, kritika i izdavaštvo u krizi, nije ništa novo.  Internet je priča za sebe. On pruža mogućnost da svako predstavi svoj rad, ali i da svako bude kritičar, to je ta druga strana medalje... U medijima situacija nije ništa bolja, uglavnom se svodi na ono "Ja tebi vojvodo, ti meni serdare", a to ne proizvodi talas, nego žabokrečinu.

MjuzNews: 22. marta nastupate u Blue Moonu – šta spremate?

Mita: Najbolje da po taj odgovor dođeš u Blue Moon (smeh).

Ostavi
komentar