Koncerti

25.10.2017.

Gremijima okićeni Robert Glasper dolazi u Beograd sa ekipom
Gremijima okićeni Robert Glasper dolazi u Beograd sa ekipom

Cenjeni muzičar održaće dva koncerta u Bitefartcafeu

Svetska jazz zvezda, pijanista i producent, Robert Glasper, u okviru svoje turneje na kojoj prvi put nastupa sa triom i DJ Sundance-om, posetiti i srpsku prestonicu. Nakon koncerata Incognita i Bernhofta, Robert Glasper trio stiže u Beograd 22. i 23. novembra na Musicology Barcaffè Sessions, u klub Bitefartcafe
 
Nakon neverovatnog uspeha i fenomenalnih ocena kritike za svoja dva Gremijem nagrađena albuma, Robert Glasper se vraća svojim akustičnim jazz korenima sa albumom Covered. Album ponovo okuplja Glaspera, basistu Vicenta Archera i bubnjara Damiona Reida, sa kojima je Robert snimio prva dva albuma.
 
Trio prvi put stiže u Srbiju, pojačan DJ Sundance-om.
 
 

“Nedostajao mi je klavir”, kaže Glasper jednostavno, objašnjavajući svoj povratak akustičnom triu. Poslednjih pet godina, potpuno se fokusirao na klavijature, dok je snimao i na turneje išao sa svojim Experiment bendom. Ovaj projekat mu je doneo neverovatan uspeh: Gremija za oba Black Radio albuma i visok plasman na Billboard Jazz i R&B/Hip-Hop top listama, stavljajući ga rame uz rame sa pop zvezdama.
 
 
Nisam želeo da se vratim u trio da bih odsvirao gomilu standarda ili originalnih jazz kompozicija, jer bih tako izgubio veliki broj fanova koji sam osvojio svirajući mejnstrim R&B", objašnjava Glasper svoj album Covered. "Tako sam se odlučio na zlatnu sredinu, vraćajući se u klavirski trio, ali uz obrade pesama svojih kolega iz različitih žanrova, što je nešto što nikada ranije nisam radio. Ovaj album će zadovoljiti apetite i moje jazz publike, ali i one koja je voli R&B i Hip-Hop. Veoma poštujem i cenim momke koji sviraju u mom akustičnom triu, uz njih se muzički osećam odlično. Vidimo se u Beogradu," poručuje Glasper.
 
 
Ostavi
komentar

Povezano