Koncerti

06.08.2013.

Goblini u Pančevu, 10. avgusta Goblini, LIVE
foto: Marko Ristić, NocturneMagazine.net
Goblini u Pančevu, 10. avgusta

Letnja bašta Doma Omladine

Goblini su ovog leta baš aktivni, na radost svih fanova ovog sastava! 9. avgusta nastupaju na Šabačkom Letnjem Festivalu, 10. avgusta su u Pančevu a 16. u KB klubu u Požarevcu.

Da vas podsetimo, Goblini su nastali u Šapcu 1992. godine, i tokom svog postojanja postali jedan od bendova koji je obeležio alternativnu scenu devedestih godina u Srbiji! Svoj prvi album su objavili 1994. godine pod nazivom “Goblini”, ali zbog lošije medijske kampanje, bend menja izdavačku kuću, i iste godine izbacuju album “Istinite priče – I deo”, na kojem su se našle pet pesama sa debitantskog albuma, ali i šest novih!

Do prestanka sa radom dolazi 2001. godine, a do tada bend je izbacio još 2 studijska (“U magnovenju” i “Re Contra”i 2 live albuma (“Live in KST” i “Turneja U magnovenju 97/98.”), održao preko 350 koncerata u Srbiji i regionu, i posle pauze od skoro jedne decenije, Goblini su se ponovo okupili i obnovili rad krajem proleća 2010. godine. Bend je tokom juna 2010. snimio dve nove pesme “Luna” i “Kao da…” a izlazak singla pratio je i dokumentarni film o bendu u produkciji Radio-televizije Vojvodine.Od tada možemo ih čuti na raznim manifestacijama širom zemlje, a i očekujemo novi album na kome rade punom parom u novosadskom studiju “Road”, koji bi trebalo da izađe na jesen!

Dakle, samo dan nakon festivalskog nastupa u Šapcu, Goblini su u Pančevu, (subota, 10. avgust), u Letnjoj bašti Doma omladine, s početkom u 21h! Cena ulaznice u pretprodaji je 400 dinara, i njih možete nabaviti u Malom klubu Doma omladine, dok će cena na dan koncerta iznositi 600 dinara!

Ostavi
komentar