Koncerti

11.02.2014.

Gabi Novak i Matija Dedić 13. februara u Beogradu Gabi Novak i Matija Dedić
foto: PR Photo
Gabi Novak i Matija Dedić 13. februara u Beogradu

Gabi Novak je karijeru započela krajem pedesetih godina prošlog veka i to, prema sopstvenom priznanju, sasvim slučajno. Nakon završenih studija na akademiji Primenjenih Umetnosti „pozamljivala“ je svoj glas jednom liku iz tada poznatog crtanog filma Benko Kamenko. Na ovom poslu je upoznala poznatog muzičara Bojana Adamića koji joj je, oduševljen njenim glasom, predložio da počne da se bavi pevanjem. Gabi ga je, na našu veliku sreću, poslušala, a uskoro su usledili koncerti u Ljubljani i Zagrebu nakon čega se za njeno ime već dobro znalo - prvo u Hrvatskoj a potom i u čitavom regionu.

Svoju karijeru gradila je beskompromisno, pevajući isključivo ono što voli. Upravo to Gabi smatra tajnom dugovečnosti svoje karijere koja traje gotovo pola veka. Na Bledskom džez festivalu 1958. godine, Gabi je pevala u duetu sa čuvenim Luisom Armstrongom, a 1964. godine dobila je ponudu da peva na zapadnom tržištu, od koje je sama odustala jer nije želela da menja izgled i muziku samo radi komercijalnog uspeha.

Beogradska publika će imati prilike da je vidi u čuje u četvrtak 13. februara u prostoru BitefArtCafea gde će nastupiti sa sa svojim sinom, vrhunskim pijanistom i pravom jazz zvezdom, Matijom Dedićem.

Podsećamo, Matija je nedavno na istom mestu nastupio sa svojim ocem, velikim Arsenom Dedićem, a za taj koncert se tražila karta više.

Karte za 13. februar su u prodaji svakog radnog dana od 18-22h u klubu BitefArtCafe na skveru Mire Trailović. Cena karte u pretprodaji iznosi 1500 dinara.

Koncert počinje u 22h. Vidimo se!

Karte za koncert su osvojili:

1. Jasmina M.R.

2. Aleksandar M.

Ostavi
komentar