Koncerti

16.04.2018.

Frančesko Tristano i Simfonijski orkestar RTS otvaraju novu dvoranu
Frančesko Tristano i Simfonijski orkestar RTS otvaraju novu dvoranu

Renovirana Dvorana Doma sindikata otvoriće vrata posetiocima 27. aprila, pod novim imenom - Kombank dvorana. U saradnji sa Komercijalnom bankom, kultno mesto na Trgu Nikole Pašića dobilo je novi vizuelni identitet, koji će biti modernizovan i prilagođen najnovijim svetskim standardima.
 
Prvi koncert koprodukcija je sa Lovefestom, a nastupiće Frančesko Tristano i Simfonijski orkestar RTS-a.
 
Svetski poznati pijanista klasične i elektronske muzike Frančesko Tristano i Simfonijski orkestar RTS-a, na čelu sa maestrom Bojanom Suđićem, prirediće spektakl povodom otvaranja nove Kombank dvorane 27. aprila, sa početkom u 20 časova. Ograničen broj karata za ovaj događaj je od petka, 23. marta u prodaji na svim prodajnim mestima Eventima.
 
Neobičan spoj klasičnog zvuka Simfonijskog orkestra RTS-a i Frančeska Tristana pružiće neponovljiv doživljaj muzike. Jedan od najvećih muzičkih sastava u zemlji, orkestar koji predstavlja stub kulture i klasične muzike, nastupiće uz pijanistu koji je uplovio u tehno svet, i važi za jednog od najoriginalnijih elektronskih muzičara svoje generacije.
 
Frančesko Tristano, pored toga što je maestralan na klaviru, ima i vrlo uspešnu karijeru DJ-eja i on jedan od retkih izvođača koji privlači publiku, kako na klupskoj sceni, tako i u klasičnim koncertnim salama.
 
Simfonijski orkestar RTS-a je osnovan 1937. godine kao jedan od najvećih muzičkih sastava u zemlji, a sada, gotovo 80 godina kasnije, orkestar predstavlja jedan od najpriznaitjih simfonijskih sastava, ne samo u Srbiji, već i u regionu. U poslednjih 10 godina Simfonijski orkestar RTS-a se nalazi pod dirigentskom palicom dirigenta Bojana Suđića, poznatim maestrom koji je dobitnik brojnih domaćih i svetskih priznanja i nagrada.
 
 
 
Ostavi
komentar

Povezano