Koncerti

28.03.2014.

Fantastični Rufus Wainwright u sredu 2. aprila u Zagrebu Rufus Wainwright
foto: PR Photo
Fantastični Rufus Wainwright u sredu 2. aprila u Zagrebu

Jedan od najinovativnijih i najtalentovanijih muzičara današnjice i čovek koji iza sebe ima sedam studijskih albuma, Juno nagradu i nominaciju za Grammy, Rufus Wainwright, nastupiće u sredu 2. aprila u Zagrebu u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski.

Wainwright u Zagreb dolazi u okviru aktuelne turneje na kojoj promoviše novi album ''Vibrate: The Best of Rufus Wainwright''.

Rufus Wainwright je prema mišljenju mnogih jedan od najvećih pevača, kompozitora i izvođača svoje generacije a njegov široki stvaralački opus zadire i u područje opere, pozorišta i filma (njegove pesme su se našle u blokbasterima poput ''Moulin Rouge'', ''The Brokeback Mountain'' i ''The Aviator'').

Čoven je po izuzetnim i veoma emotivnim koncertima a nastupao je na brojnim prestižnim binama od festivalskih (Glastonbury) do klasičnih, uključujući i čuveni Carnegie Hall, Royal Opera House, i Hollywood Bowl a tokom svoje dvadeset godina duge karijere ostvario je saradnje sa nekim od najvećih imena svetske scene (Pet Shop Boys, Shirley Basse, Elton John, Antony, David Byrne, Joni Mitchell, Lou Reed, Boy George, Mark Ronson, Robbie Williams...)

Najnovija saradnja je upravo s Roobbie Williamsom s kojim je snimo duet za hit ''Swing Both Ways'' koja se nalazi na istoimenom Robbijevom albumu.

Ovo će biti Rufusov drugi koncert u Hrvatskoj (nakon fantastičnog nastupa u Dubrovniku prošle godine), na kom će nastupiti samostalno što mnogi njegovi fanovi ocenjuju kao najbolji način da uživate u njegovom glasu i perfektnoj klavirskoj svirci.

Ulaznice za koncert Rufusa Wainwrighta u Zagrebu su u prodaji na svim prodajnim mestima Eventima, na blagajni KD Vatroslava Lisinskog i online na www.eventim.hr i www.ulaznice.hr.

Karte koje smo poklanjali je osvojio Pavle K.

Ostavi
komentar