Koncerti

13.11.2013.

Dolazi nam Doris Dragović Doris Dragović
foto: Kombank Arena PR Photo
Dolazi nam Doris Dragović

Koncerti u Kombank Areni i u Spensu

Doris Dragović će održati dva velika solistička koncerta u Srbiji, prvi 14. februara u Kombank  Areni a drugi 8. marta u Spensu u Novom Sadu.

Karijeru je počela 1981. godine, iskoristivši priliku da zapeva u grupi More, u kojoj su pre nje glavni vokal pevali Oliver Dragojević i Meri Cetinić. U grupi grupe je ostala do 1986. godine kada kreće njena solistička karijera. Saradnja sa Zrinkom Tutićem dovela ju je na tadašnju Jugoviziju sa pesmom “Željo moja”, koja joj je donela pobedu i na evrovizijskom takmičenju u norveškom Bergenu, 11. mesto.

Nakon ovog velikog hita njena karijera išla je uzlaznim tokom. Devedesetih godina izašli su njeni najveći hitovi, a na brojnim festivalima zabežila je visoke plasmane i mnoštvo nagrada.

Sa pesmom “Marija Magdalena” 1999. godine pobedila je na Dori i još jednom otputovala na Evroviziju u Jerusalem, gde je osvojila visoko četvrto mesto. Nakon Evrosonga izašao je album “Krajem vijeka” koji je predstavio novu Doris, sa nešto bržim i komercijalnijim pesmama. Nastavljajući u pop-dance maniru, usledio je album “Lice”, a 2001. godine velikim koncertom proslavila je 20 godina rada.

Album “Malo mi za sriću triba” izdala je krajem 2001. godine, vrativši se svom prepoznatljivom stilu, mediteranskom zvuku koji najbolje ocrtava njen senzibilitet.

Sa izdavačkom kućom Dallas records 2009. godine sklapa ekskluzivan ugovor i objavljuje album „Ja vjerujem“. Krajem prošle godine a posle više od 10 godina pauze na nagovaranje brojnih obožavaoca, Doris Dragović je održala veliki solistički koncert u Dvorani Vatroslav Lisinski koji je bio rasprodat do poslednjeg mesta.

U Kombank Areni i Spensu, Doris Dragović pružiće izvrsnu interpretaciju praćenu odličnim muzičarima i podsetiti publiku na pesme kao što su „Željo moja“, „Marija Magdalena“, „Anđeo Gabrijel“, „Malo mi za sriću triba“ i mnoge druge koji su obeležili njenu 30 godina dugu karijeru.

Ulaznice za koncert u Kombank Areni biće u prodaji od sutra, četvrtka 14.11. po cenama od 1500 do 2900 dinara na svim prodajnim mestima CS Eventima kao i na blagajnama: Kombank Arene, Bilet centra Beograda, Doma omladine, “Ušće” Shopping centra.

Ostavi
komentar

Povezano