Koncerti

28.01.2015.

Davorin i Bogovići i Tanja Jovićević u Božidarcu za Dan zaljubljenih Davorin i Bogovići
foto: PR Photo
Davorin i Bogovići i Tanja Jovićević u Božidarcu za Dan zaljubljenih

Koncert koji smo dugo čekali

U autentično uređenom, ex-Yu inspirisanom prostoru koncertne sale Centra za kulturu Božidarac, u subotu, 14. februara, održaće se koncert kakav do sada nismo bili u prilici da vidimo na Vračar Rocks festivalu.

Kao u pesmi ,,Crno-bijeli svijet”, sa scene Božidarca bićemo u prilici uživo da čujemo kultni stih ,,Moje ime je Davorin Bogović, a ovo sve oko mene - to je crno - bijeli svijet”, i ne samo to! Biće to koncert  koji će evocirati uspomene na novi talas i muzički perod '80-tih u bivšoj Jugoslaviji, u izvedbi umetnika koji su učestvovali u stvaranju ovog zlatnog perioda – Davorina Bogovića i Tanje Jovićević.

Davorin Bogović je jedan od osnivača grupe Prljavo Kazalište. Nakon tri albuma i velikog uspeha Davorin pravi pauzu u muzičkoj karijeri. Grupu Davorin i Bogovići osnovao je 1988. godine. Snimili su album ,,Sretno dijete"  sa kojeg se posebno izdvojio hit „Moja voljena”, a krajem prošle godine i novo izdanje ,,Mijene" (Dallas Records). Davorinove Bogoviće čine vrsni muzičari: Boris Hrepić - Hrepa, basista (Daleka Obala), gitarista Goran Gubić - Hans (Radio Clash), gitarista Ernest Vinković (Drugi Način) i bubnjar Tomislav Hajak – Migač.

Beogradska publika će na Dan zaljubljenih  plesati ne samo uz novije Davorinove pesme, već najviše uz vanvremenske hitove Prljavog kazališta kojima je upravo on dao autentičnost, a na kojima bazira nastupe u okviru turneje ,,Mi plešemo! 2015”, nazvane po najvećem hitu novog talasa

Gosti na koncertu biće Tanja Jovićević i grupa Oktobar na čijem će se repertoaru naći najveći hitovi Oktobra 1864, poput pesama ,,Crni ples", ,,Denis", ,,Želim te", ,,E 7/9", ,,Carte blanche", kao i nekoliko pesama od EKV-a u kojima je Tanja učestvovala. Nastup na Božidarcu biće ujedno i prva veća promocija koncepta ovog benda nakon TV predstavljanja u emisiji ,,Tri boje zvuka" i nekoliko manjih klupskih svirki.

Tri sata programa, mnogo hitova Prljavog kazališta, Oktobra 1864 i EKV-a, uz odlične muzičare i fantastične glasove Davorina i Tanje, obećavaju pravo uživanje za sve prisutne u Božidarcu na Dan zaljubljenih!

Ulaz za publiku je predviđen od 20.30.

Ulaznice su u pretprodaju  po promotivnoj ceni od 800 dinara i dostupne su u Felix Shopu (TC Sremska, I sprat). Od 10. februara cena ulaznice iznosiće 900 dinara.

Ukoliko ih ostane, ulaznice će moći da se kupe i pred sam koncert, na ulazu u Božidarac, po ceni od 1.000 dinara.

Ostavi
komentar

Povezano