Koncerti

21.05.2013.

Britanac moćnog vokala 15. jula u Kombank Areni Eric Bourdon
foto: Kombank Arena PR Photo
Britanac moćnog vokala 15. jula u Kombank Areni

Eric Burdon – leto u Beogradu će zaista biti “pakleno”!

Sredinom jula, Srbija će dobiti priliku da uživo čuje jednog od najboljih belih pevača bluza, iza koga je preko 50 godina uspešne karijere!

Eric je rodjen u Engleskoj 1941. godine, gde je i započeo svoju muzičku karijeru. Postavši glavni vokal grupe The Animals, 1962. godine, pevač je zajedno sa drugim članovima benda krenuo u “osvajanje planete” hitovima kao što su “House Of The Rising Sun”, “Sky Pilot”, “Monterey”, “We Gotta Get Out Of This Place”(omiljenu medju američkim vojnicima tokom rata u Vijetnamu), zatim “Don’t Let Me Be Misunderstood” i druge.

The Animals su, zajedno sa drugim britanskim bendovima kao što su The Beatles, The Rolling Stones, The Kinks i drugi, sprovodili čuvenu “britansku invaziju” u SAD-u, time promovišući englesku pop kulturu, muziku, modu... Iako je široj publici najpoznatiji kao vokal The Animals-a, Eric je bio i frontmen kalifornijske grupe War (čuvena “Spill The Wine”), poznate po funk-rock zvuku, ali je uporedo razvijao i solo karijeru. Poslednje što je izdao je album “Till Your Rivers Run Dry”.

Talenat ovog Engleza se nije ograničio samo na muziku, pa je Eric snimio preko dvadeset filmova, oprobao se u slikarstvu, ali i u pisanju, što je rezultiralo izdavanjem autobiografije “I used to be an animal, but I’m alright now”. Dobitnik je brojnih nagrada, upisan je u “Rock’n’Roll Hall Of Fame”, a magazin Rolling Stone ga je stavio na 57. mesto najboljih sto vokala svih vremena!

Ulaznice možete nabaviti na svim prodajnim mestima CS Eventima kao i blagajnama u Kombank Arene, Bilet centru Beograda, Domu omladine i Ušće shopping centru (ili preko sajtova Kombank Arene ili Eventima). Kupovinu ulaznica možete obaviti već od 15. maja, a cene ulaznica su 1900, 2250, 2500 i 2800 dinara!

Ne propustite spektakl ovog vanvremenskog muzičara koji je pisao Rock’n’Roll istoriju! 

Ostavi
komentar

Povezano