Koncerti

26.05.2013.

Bluz za badava, Mylutin i gitara u utorak 28.5. u DOB-u Milutin Petrović
foto: PR Photo
Bluz za badava, Mylutin i gitara u utorak 28.5. u DOB-u

Iako je trentno u završnoj fazi snimanja svog četvrtog albuma, Milutin Petrović, kad je muzika u pitanju poznat pod imenom Mylutin, (a inače poznat kao jedan od kultnih domaćih reditelja), nalazi vremena i za nastupe.

U utorak, 28. maja, Mylutin će, sam sa gitarom i usnom harmonikom, nastupiti u Klubu Doma Omladine Beograd a na repertoaru će ovoga puta biti njegove autorske blues pesme kao i nekoliko blues standarda, posebno važnih i dragih za Mylutina i njegov razvoj kao muzičara.

Ovim koncertom, koji nosi naziv „Bluz za badava, Mylutin i gitara“ Milutin će kako kaže, staviti tačku na fazu „Blues Singer in...“ koja je trajala od prvog do trećeg albuma koji su izašli pod imenom Mylutin: „Blues singer in 8 rounds“, „Blues singer in religious Trance2“, i „Blues singer in a Rough Experience“. (svi albumi dostupni su za free online preslušavanje. Da preslušate kliknite OVDE i/ili OVDE.)

Za potrebe snimanja novog izdanja, Mylutin je okupio vrhunsku ekipu koju pored njega čine i: Zdenko Kolar, Dušan Ristić i Duda Bezuha. Na albumu će se naći čak 12 pesama od čega će 8 biti otpevane na srpskom a 4 na maternjem jeziku bluesa – engleskom.

Ako volite blues, folk i amerikanu a još niste imali prilike da uživo čujete Mylutina to ne samo da vam je velika greška nego ste sebe uskratili za doživljaj autentičnog bluesa i duboke, gotovo lenje emocije koja vam dolazi dovoljno polako da je možete primiti a koju on savršeno razume, oseća i prenosi.

Koncert startuje u 21h, ulaz je besplatan, dakle: VIDIMO SE!.

Ostavi
komentar