Koncerti

07.08.2013.

Blankfile u petak (9. avgusta) na Platou Milana Mladenovića Blankfile
foto: Bojan Stevanovic
Blankfile u petak (9. avgusta) na Platou Milana Mladenovića

Koncerti na zidiću, petkom od 20h

Blankfile su hardocere punk sastav iz Beograda koji čine: Stefan Ćirić (vokal), Petar Novaković (gitara i glavni vokal), Nenad Filipović (gitara), Dušan Jovanović (bas gitara) i Filip Stojanović (bubanj).

Ne vole žanrovske odrednice kada je njihova muzika u pitanju, pa ako vas zanima da čujete o čemu se od prilike radi, najbolje bi bilo da krenete od njihovog prvog EP-a „Fast Foreword“ koji su izbacili krajem 2008. godine i koji je poslužio kao uvod u pravac kojim su krenuli.

Drugi album, „Turning the season“ izlazi 2010. godine i donosi zvuk koji je na istoj liniji ali unapređen, kompleksniji i mračniji u odnosu na ono što su svirali dve godine ranije. Bend je nastupima u zemlji i regionu promovisao ovo izdanje da bi početkom 2012. izbacili singl „Roadkill“ u kom idu još jedan korak dalje uvodeći još agresivniji vokal i komplikovanije deonice.

Sledi promena sastava benda nakon koje, početkom ove godine Blankfile izbacuje još jedan EP, ovoga puta self – titled, koji donosi materijal najzreliji do sada. Bend trenutno aktivno nastupa i promoviše svoju muziku u zemlji i van nje.

Ako do sada niste imali prilike da ih uživo čujete to možete ispraviti već u petak, 9. avgusta kada će Blankfile svirati ispred Doma Omladine Beograd, na Platou Milana Mladenovića, od 20h. Ovaj nastup je deo projekta Koncerti na zidiću u okviru kog se plato svakog petka od 20 do 21h pretvara u scenu na kojoj se publici predstavljaju novi, mladi i neobični bendovi koji na ovaj način dobijaju svoju afirmaciju.

Vidimo se!

Ostavi
komentar

Povezano