Koncerti

14.10.2013.

Bajaga i Instrukturi: Novi Sad za kraj godinu i po dana duge turneje Momčilo Bajagić Bajaga
foto: Dina Johnsen
Bajaga i Instrukturi: Novi Sad za kraj godinu i po dana duge turneje

SPENS, 27. decembar

Bajaga i Instruktori će 27. decembra održati koncert u velikoj dvorani SPENS-a u Novom Sadu a ovim koncertom će ujedno biti završena velika turneja koja je trajala godinu i po dana a tokom koje je bend promovisao svoj, još uvek aktuelni, album iz 2012. godine „Daljina, dim i prašina“.
 
U okviru ove turneje momci su izmeđuostalog održali veliki koncert na Kalemegdanu a svirali su i pred publikom Zagreba, Ljubljane, Nikšića, Kragujevca, Sarajeva...
 
Novi Sad je posebno mesto za Bajagu i Instruktore budući da je baš tu snimljen, sada već legendarni, album „Prodavnica tajni“ a iz ovog grada potiče i dobar deo materijala sa koncertnog albuma iz 1989. godine „Neka svemir čuje nemir“. Ipak, prošlo je dosta vremena od njihovog poslednjeg solističkog nastupa u Novom Sadu pa je koncert koji nas očekuje u decembru poneo simboličan naziv "Stari put za Novi Sad".
 
Povodom ovog nastupa Bajaga je izjavio sledeće: "U Novom Sadu dugo nismo radili solistički koncert, ali mislim da sada dolazimo u pravom trenutku, jer je Spens odlično mesto da turneju finiširamo u velikom stilu. Biće to poseban koncert za nas i potrudićemo se da repertoar bude malo drugačiji od ostatka turneje. Između ostalog, sviraćemo obavezno "Stari put za Novi Sad", što nismo radili često na turneji. A možda i dođemo do Novog Sada upravo starim putem?".
 
Podsećamo da su Bajaga i Instruktori jedan od naših najpoznatijih pop-rock bendova svih vremena koji će sledeće godine proslaviti punih 30 godina rada.
 
Čak četiri njihova albuma našla su se na listi 100 najboljih albuma jugoslovenske rok i pop muzike a njihov hit „Ti se ljubiš (na tako dobar način)“ proglašen je za jednu od 60 najboljih singlova u 60 godina dugoj istoriji PGP-RTS-a.
 
Album „Daljina, dim i prašina“ je njihovo deveto studijsko izdanje koje je izašlo zajedno sa knjigom poezije Momčila Bajagića pod nazivom „Vodič kroz snove“.
 
Ulaznice za koncert Bajage i Instruktora u velikoj dvorani Spens-a u prodaji su od utorka 15. oktobra po promotivnim cenama od 800 dinara za parter i 1.000 dinara za tribine, na blagajni Spens-a i preko mreža Gigstix i Eventim.
 
 
Ostavi
komentar